Fanesca (Ecuadorean Lenten Chowder) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, groszek dla niemowląt, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej palmowy, można śledzić to danie główne z Potrójnie Czekoladowe Ciasteczka Brownie Bezmleczne jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fanesca (Ekwador, Fanesca (Zupa Wiosenna), oraz Łatwa Imitacja Fanescan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dobrze spłukać dorsza, a następnie moczyć w wodzie, aby przykryć w dużej misce, zmieniając wodę 3 lub 4 razy, w sumie 12 godzin. Jeśli dorsz jest nadal zbyt słony, powtórz proces.
Podczas gdy dorsz jest moczony, gotuj nasiona achiote w oleju w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, aż olej zacznie bąbelkować. Ostudzić nasiona w oleju, a następnie przelać przez sito, odrzucając nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Annatto
Nasiona
Dorsz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
4
Rozgrzać olej achiote w 8-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć czosnek, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Annatto
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj szalotki i kminek, następnie podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kminek
6
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać dwie trzecie sera, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Woda
7
Wymieszać z soczewicy i marchwi i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 20 protokół. W międzyczasie pokrój 2 kłosy kukurydzy w poprzek na plastry o grubości 1 cala i pokrój ziarna kukurydzy z pozostałych 2 kłosów, odrzucając 2 kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Kukurydza Na Kolbie
Marchew
Soczewica
8
Wymieszaj całą kukurydzę do zupy z groszkiem śnieżnym, cukinią, calabaza, kapustą, limas, groszkiem dla niemowląt, gorącym mlekiem i masłem i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wymieszać w mieszanej fasoli, hominy, i serce dłoni i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Drobny
Groszek śnieżny
Cukinia
Kapusta
Masło
Hominy
Fasola
Kukurydza
Mleko
Zupa
9
Dodać dorsza, w 1 kawałek, i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
10
Aby podać, wyjąć dorsza z zupy i wymieszać z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chowder
Ser
Dorsz
11
Pokroić dorsza na 2-calowe kawałki. Chochle chowder do miski i góry każdej porcji z kawałkiem ryby.
* Połączenie fasoli Maricel Presilla zasugerował - i podobało nam się-była ciecierzyca, mała biała fasola, żurawina lub mała fasola, i canary lub pinto fasola.* Trzymaliśmy tę zupę w cieple przez pół godziny jednego dnia, a ryba rozpadła się w zupie, zanim mogliśmy wyjąć ją w całości. Fanesca też uwielbialiśmy w ten sposób.