Enchilady z czarnej fasoli bez mięsa
Bezmięsna enchilada z czarnej fasoli to meksykański przepis na 6 osób. To danie główne zawiera 410 kalorii , 19 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Za 1,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka sosu picante, tortilli z mąki, papryki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Bezmięsne klopsiki z czarnej fasoli , bezmięsne tostada z czarnej fasoli i bezmięsna lasagne z czarnej fasoli są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i zieloną paprykę na oleju przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Dodaj smażoną fasolę, czarną fasolę i 3/4 szklanki sosu picante; przegrzać.
Nałóż 1/4 szklanki na środek każdej tortilli.
Zwiń i ułóż szwem do dołu w formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Połącz pomidory i pozostały sos picante; łyżką podawaj enchiladę.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 15 minut. Odkryć; posypać serami.
Na każdym talerzu połóż 1/2 szklanki sałaty, a na wierzch połóż dwie enchilady.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykanin w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Pinot Noir z rosyjskiej doliny rzeki Donum Estate. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 67 dolarów za butelkę.
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
To Pinot Noir charakteryzuje się obfitymi i intensywnymi aromatami dojrzałych czarnych owoców, w tym wiśni, śliwek i malin, w złożonym i skoncentrowanym nosie. Gładkie i bogato teksturowane wino oferuje wielką głębię aromatów czarnej wiśni, jagód i coli z nutami minerałów i przypraw na jasnym i długotrwałym finiszu.