Hot Link Earl Campbell Gumbo może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 48 i kosztuje 63 centów za porcję. Ta zupa ma 276 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz okra, chili w proszku, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Earl Grey Babeczki Z Cytryną Earl Grey Buttercream, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij od roux. W ciężkiej patelni z dnem, najlepiej żeliwnej patelni, roztopić tłuszcz boczku i wymieszać z mąką. Ważne jest, aby mieszać to, aż zmieni kolor na ciemnobrązowy. Zwykle około 30 minut. Pamiętaj również, że raz jest brązowy, aby usunąć go z palnika i będzie nadal gotować, ponieważ patelnia jest jeszcze naprawdę gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Na gumbo: roztopić masło w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Gumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj seler, cebulę i zieloną i czerwoną paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Niech gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
5
Wytnij gorące linki w półksiężycach 1/4 cala i dodaj do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj wodę, małże bazy, chili w proszku, tymianek, oregano, czosnek, papryka, cayenne, kurczak bazy, ostry sos i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
7
Niech gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół.
8
Weź 1 szklankę płynu i wymieszaj z jeszcze gorącą zasmażką; rozszerzy się, aby podwoić rozmiar.
9
Dodaj to do gumbo i wymieszać go dobrze doprowadzić go z powrotem do wrzenia. Gdy zgęstnieje, wyłączyć ogień i wymieszać w pliku okra i gumbo. (W tym momencie masz ładną bazę, do której możesz dodać wybrane białka, od raków, krewetek, krabów, kurczaków lub kombinacji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plik W Proszku
Raki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Krab
Ketmia Jadalna (okra)
10
Podawać w misce z gotowanym na parze ryżem, krakersami sodowymi i ostrym sosem Louisiana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Do Wiązania
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Palacio de Fefinanes Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.