Dziś Kolacja: Łosoś Gotowany Na Płytko
Kolacja dziś wieczorem: łosoś gotowany na płytko jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.25 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, tymianek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Oliwa Z Oliwek-Gotowany Łosoś, Dziś Kolacja: Jajka Gotowane Po Śródziemnomorsku, oraz Dziś Kolacja: marokański Ragout z jajkami w koszulce.
Instrukcje
Kawałki łososia przyprawiamy solą i odstawiamy. Wybierz ciężką patelnię na tyle dużą, aby zmieścić łososia w jednej warstwie i dodaj wino, zioła i wystarczająco dużo wody, aby dostać się do połowy kawałków łososia (ale jeszcze ich nie dodawaj). Doprawić szczyptą soli i doprowadzić do wrzenia.
Po zagotowaniu natychmiast włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu, aby ledwo się gotowało.
Dodać kawałki ryby i gotować przez 3 1/2 protokół (dodać dodatkową minutę lub dwie, Jeśli za pomocą steki), następnie ostrożnie obrócić kawałki i gotować przez 3 protokół więcej do końca. Upewnij się, że woda nigdy nie nagrzeje się na tyle, aby się zagotować.
Wyjmij kawałki ryb na ciepły talerz, a następnie włącz ciepło do wysokiego, aby zmniejszyć ciecz o połowę.
Ubijamy masło i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny.
Polać rybę sosem i udekorować odrobiną posiekanej natki pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.