Dziś Kolacja: zupa z cytryny i szafranu
Kolacja dziś wieczorem: zupa Sunchoke z cytryną i szafranem może być tylko zupa szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka migdałów, oliwa z oliwek, szafran i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem, Kolacja: makaron z duszonym kalafiorem i szafranem, oraz Dziś Kolacja: Pieczony kurczak z szafranem i cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę do dużego holenderskiego piekarnika lub ciężkiego garnka z pokrywką. Podgrzać i dodać cebulę. Przykryć garnek i gotować przez 20 minut, mieszając co 2 do 3 minut lub tak.
Zdjąć pokrywę, obrócić ogień na średni i wrzucić czosnek i kaloryfery. Gotować jeszcze przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlać bulion z kurczaka i włączyć ogień do wysokiej.
Posypać szczyptą soli i pieprzu. Kiedy tylko do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 30 protokół.
Tymczasem doprowadzić mały garnek wody do wrzenia.
Dodaj migdały do miski, a następnie zalej wrzącą wodą.
Odstawić na 1 minutę, następnie odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Wysusz je, a następnie zmiel je w młynku do przypraw lub moździerzu i tłucz.
Do zupy wlać wodę i pastę migdałową.
Dodaj szczyptę szafranu, sok z cytryny i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.