Dymiąca Cytrusowa Polędwiczka Wieprzowa
Dymiące cytrusowe polędwiczki wieprzowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, skórkę i sok z każdego: limonki i pomarańczy, mielonego kminku i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z dymnym Espresso Rub, Rick Bayless ' Smoky Peanut Mole with Pork polędwica, oraz Polędwiczki wieprzowe z Xec (Salsa cytrusowa Majów).
Instrukcje
Wymieszaj Skórki cytrusowe i soki, czosnek, sól,pieprz i kminek.
Wlać mięso do dużej plastikowej torebki. Uszczelnij worek; Obróć, aby równomiernie pokryć mięso mieszaniną soku.
Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
Wyjąć mięso z marynaty; wyrzucić worek i marynatę.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Mięso umieścić na jednej stronie natłuszczonego grilla. Wyłącz palniki bezpośrednio pod mięsem; przykryj grill pokrywką. Mięso z grilla 30 min. lub do ugotowania (160F), obracając od czasu do czasu i szczotkując sosem barbecue przez ostatnie 10 min. czasu grillowania.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Menage Trois Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Malbec
Nieodparta mieszanka jeżyn, jagód, ciemnych wiśni i odrobiny przypraw. Dzięki miękkim, okrągłym taninom i aksamitnemu wykończeniu to wino jest uosobieniem pasji.Idealne połączenie z grillowaną wieprzowiną, wędzonym łososiem i makaronem z sosem pesto.