Dukkah
Dukkah może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny FODMAP przepis ma 173 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 107 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka pieprzu, nasion kolendry, soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżką wynik 95% to danie jest niesamowite. Podobne przepisy są Dukkah, Dukkah, oraz Przepis Dukkah.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Orzechy laskowe umieścić na blasze do pieczenia i piec około 5 minut, lub aż pachną. Gdy orzechy są jeszcze gorące, wlej je na ręcznik do herbaty. Złóż ręcznik na nich na pokrycie i energicznie pocierać, aby usunąć skórki. Odstawić do ostygnięcia.
W suchej patelni na średnim ogniu, tostować nasiona sezamu, aż jasnobrązowy.
Wlej do średniej miski, gdy tylko zostaną zrobione, aby nie kontynuowały opiekania. Na tej samej patelni tostuj nasiona kolendry i kminku, potrząsając patelnią lub mieszając od czasu do czasu, aż zaczną pękać.
Przenieś do robota kuchennego. Proces, aż drobno zmielone, a następnie wlać do miski z nasion sezamu.
Schłodzone orzechy laskowe włożyć do robota kuchennego i przetworzyć do drobnego zmielenia. Wymieszać do miski z przyprawami. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.