Dorsz w sosie pomidorowo-imbirowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Dorsz z sosem pomidorowo-imbirowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 241 kalorii, 41g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kolendrę, pomidory w puree, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany łosoś w sosie pomidorowo-imbirowym, Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Zapiekane placki ziemniaczane z sosem pomidorowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać imbir; gotować, mieszając, 2 minuty dłużej.
Dodać pomidory i sól i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, pod przykryciem, przez 10 minut.
Dodaj filety i czarny pieprz na patelni i gotować, pokryte, aż po prostu zrobić, 10 do 12 minut dłużej na 1-calowe filety o grubości. Wymieszać kolendrę do sosu.
Podawać rybę polaną sosem.
Alternatywy dla ryb: inne stosunkowo mocne, grube filety lub steki, które byłyby dobre, to gardłosz Atlantycki, grouper i halibut.
Dodaj 1 posiekaną paprykę jalapeo do sosu wraz ze świeżym imbirem.
Rekomendacja wina: poszukaj kwaśnej bieli bez zbytniej osobowości, aby wino nie przeszkadzało w pomidorowym sosie imbirowym. Spróbuj portugalskiego vinhoverde lub orzeźwiającego francuskiego CTES de Gascogne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.