Dip z białej fasoli z chipsami Pita
Dip z białej fasoli z chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 84 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, fasolę cannellini, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dip z białej fasoli i kolendry z prażonymi chipsami Pita, Dip z białej fasoli i boczkiem z chipsami z rozmarynu Pita, oraz Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Fasolę, czosnek, sok z cytryny, 1/3 szklanki oliwy z oliwek i natkę pietruszki umieścić w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina zostanie grubo posiekana. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć puree z fasoli do małej miseczki.
Każdą pita przeciąć na pół, a następnie na 8 klinów. Ułóż kliny pita na dużej blasze do pieczenia.
Pozostałą oliwę zalać pitami. Wrzucić i rozłożyć kliny równomiernie.
Posypać oregano, sól i pieprz.
Piec przez 8 do 12 minut, lub do tosty i złoty kolor.
Podawać grzanki pita ciepłe lub w temperaturze pokojowej obok puree z fasoli.