Dekadencki Chleb Chała

Dekadencki Chleb Chała
Przepis dekadencki chleb chała jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. 524 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz niebieloną mąkę, białko jaja, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chleb Chała, Chleb Chała, oraz Chleb Chała.

Instrukcje

1
Miód rozpuścić w wodzie w dużej misce i wymieszać z drożdżami. Odstawić mieszaninę na bok, aż drożdże utworzą kremową warstwę na wierzchu, około 15 minut. Wymieszać z solą, 2/3 szklanki oliwy z oliwek i ubite jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Dodawać mąkę 1 szklankę na raz, aż ciasto będzie lekko lepkie, ale nie lepkie mokre.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 10 minut. Lekko posmaruj miskę, umieść ciasto w misce, przekręć ciasto kilka razy, aby naoliwić powierzchnię, a następnie odstaw do podwojenia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, około 90 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Aby zrobić bochenki, przebij ciasto i pokrój je na 2 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
5
Wytnij pierwszy kawałek na 4 równe części. Drugi kawałek odłożyć pod ściereczką, aby zapobiec wyschnięciu podczas plecenia pierwszego bochenka.
6
Aby splatać pierwszy 4-nitkowy Bochenek, zwiń 4 kawałki ciasta w cienkie liny o szerokości kciuka i długości około 14 cali. Spraw, aby szczyty i dna każdej liny były cieńsze niż obszar środkowy. Uszczypnij wierzchołki 4 lin i wachluj 4 liny, aby się nie dotykały.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Aby wykonać warkocz "under-2, over-1", weź lewą linę i przesuń ją w prawo, aby przejść pod kolejnymi 2 linami, a następnie przesuń ją w lewo, aby przejść z powrotem nad nitką natychmiast po jej lewej stronie. Weź skrajnie prawą nitkę i przesuń ją w lewo i przekrocz ją pod dwoma nitkami po lewej stronie (są już skrzyżowane z poprzednim warkoczem); następnie przesuń ją w prawo, aby natychmiast przejść z powrotem nad nitką w prawo. Powtarzaj, aż 4 nici zostaną splecione ze sobą aż do końca i mocno ściśnij końce. Powtórz kroki, aby opleść drugi bochenek i pozwól plecionym bochenkom wznieść się na 1 godzinę.
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C) i wyłóż blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Zrobić glazurę, ubijając razem mleko, 2 łyżki oliwy z oliwek, białko jaja i cukier w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GlazuraGlazura
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Posmaruj plecione bochenki glazurą, aby uzyskać błyszczącą skórkę i piecz bochenki na przygotowanych blachach do pieczenia w nagrzanym piekarniku, aż staną się jasnobrązowe, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn