Czekoladowe Makarony Migdałowe
Czekoladowe makarony migdałowe to bezglutenowe przepis z 30 porcjami. Ten deser ma 47 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mleczną czekoladę, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Makarony Migdałowe Nadziewane Dżemem, Ganache Z Białą Czekoladą Nadziewany Piernikowymi Makaronami, oraz Makarony z dyni nadziewane kremem z gorzkiej czekolady Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: torba na ciasto, końcówka do ciasta, papier do pergaminu
Połącz posiekaną czekoladę i masło w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z 1-calową gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż stopią się i będą gładkie. Wymieszać śmietanę, wanilię i sól, a następnie zdjąć z ognia. Odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu, 30 do 45 minut.
W przypadku ciastek: umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Za pomocą małej szklanki lub foremki do ciastek (1 1/4 do 1 1/2 cala szerokości), prześledzić 15 okręgów na każdym kawałku pergaminu, pozostawiając około 2 cale między każdą rundą. Odwróć pergamin; linie będą widoczne przez papier, ale nie będziesz musiał przebijać bezpośrednio na atrament. Dopasuj torebkę z ciastem z okrągłą końcówką o szerokości około 1/4 cala.
Cukier cukierniczy i zmielone migdały przesiać do miski i wyrzucić większe kawałki orzechów. (Jeśli masz więcej niż łyżkę większych kawałków, zmiel je do sproszkowania, a następnie zmień rozmiar.)
Połącz białka i sól w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce z mocowaniem trzepaczki ręcznego miksera elektrycznego). Ubijaj na średniej prędkości, aż będzie spieniony, a następnie dodaj granulowany cukier. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i biczuj, aż utworzą się bardzo miękkie szczyty.
Dodaj ekstrakt migdałowy i kilka kropli barwnika spożywczego, jeśli używasz. Ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż około jednej trzeciej mieszaniny cukru z orzechami na białka do wymieszania, a następnie złóż pozostałe dwie trzecie. Ciasto powinno być nieco płynne, ale nie cieknące. Należy powoli kapać z łopatki i usiąść na wierzchu ciasta w misce na chwilę, zanim ostatecznie sączy się z powrotem do niego. Jeśli w tym momencie wydaje się nieco sztywny, złóż raz lub dwa razy, aż się rozluźni, chociaż uważaj, aby nie przesadzić. Ta poprawna tekstura jest kluczem do makaronu i lepiej jest mieć sztywniejsze ciasto niż luźniejsze.
Przenieść ciasto do przygotowanego worka z ciastem. Trzymając worek prostopadle nad blachą do pieczenia, ściśnij, aż ciasto wypełni okrąg narysowany na papierze. Zwolnij nacisk na torebkę i pociągnij do siebie, aby zapobiec spiczastej końcówce na środku ciastka. Powtórz z pozostałymi kółkami. Delikatnie spłaszczyć wszelkie punkty na ciastkach wilgotnym palcem.
Mocno rap blachy do pieczenia przed blatem, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i odstawić w temperaturze pokojowej, aż szczyty ciastek nie czują się mokre, 10 do 15 minut.
Piec, 1 arkusz na raz, aż makarony będą lekko chrupiące, a spody zwolnią się z pergaminu, około 15 minut, obracając arkusz w połowie czasu pieczenia. Ostudzić na arkuszu 5 minut, a następnie oderwać ciasteczka i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby złożyć ciasteczka, rozprowadź cienką warstwę czekoladowego ganache na spodzie połowy ciastek, około 1/4 łyżeczki na ciastko. Na wierzchu drugie ciastko, delikatnie naciskając, aby wycisnąć ganache do obręczy.
Wskazówka:waga ciasta w torbie z ciastem wymusi część ciasta. Aby temu zapobiec, możesz przykleić mini piankę na końcu końcówki ciasta, aby zablokować ciasto przed wyczerpaniem końca.
WSKAZÓWKA: Możesz użyć kupionego w sklepie migdałowego posiłku zamiast całych migdałów. Przesiać 2/3 szklanki z cukrem cukierniczym i, jeśli to konieczne, zmielić większe kawałki i przesiać, aż łyżka stołowa lub mniej większych kawałków pozostanie w przesiewaczu.
Wskazówka: Można również łyżką ciasto na pergamin wyłożone blachy do pieczenia. Ciasteczka mogą nie być tak idealnie okrągłe, ale nadal będą smakować świetnie.