Czekoladowe Ciasto Kawowe
Czekoladowe Ciasto Kawowe może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 122 kalorie , 2 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką skondensowane mleko, cukier, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 12% , to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto Funtowe z Kawałkami Czekoladowymi Z Sosem Czekoladowo-Likierowym Kawowym , Marmurkowe Ciasto Czekoladowe Kawowe z Kruszonką Czekoladowo-Onerczową i Ciasto Czekoladowe Kawowe .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie; odstawić na 5 minut.
Dodać masło, cukier, jajko, sól i mleko w proszku; Dobrze wymieszać.
Dodaj 2 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Przełóż na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w misce na tłuszcz, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Do nadzienia połącz w rondlu kawałki czekolady, mleko i cukier; gotować i mieszać na małym ogniu, aż masa będzie gładka. Wymieszaj cynamon; odłożyć na bok. Do posypania wymieszaj w misce mąkę, cukier i cynamon; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Odłożyć na bok.
Uderz ciasto; zwinąć w 20-calowy. x 10 cali prostokąt.
Zwinąć w stylu galaretki, zaczynając od dłuższego boku; szew uszczelniający.
Umieścić w dobrze natłuszczonej formie 10-calowej. miska z rurką karbowaną, ze szwem skierowanym do wnętrza miski.
Posypać polewą. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do złotego koloru.
Odstaw na 10 minut; przełożyć na kratkę do ostygnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Ciasto kawowe można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.