Mejadra, ryż z soczewicą
Mejadra, ryż z soczewicą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 292 kalorie, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, mielonego kminku, oleju i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Mejadra z Jerozolimy, oraz Soczewica i ryż.
Instrukcje
Gotować soczewicę w wodzie, aż zmiękną, o 30 protokół.
W rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
Dodać soczewicę i doprawić kminkiem, solą i pieprzem.
Dodać ryż i smażyć przez minutę lub dwie, aż ziarna ryżu staną się nieprzezroczyste.
Dodać 3 szklanki wrzącej wody, doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień, przykryć i gotować przez 20 minut. Wyłączyć ogień, puch widelcem, przykryć i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Przed podaniem podsmaż krążki cebuli na oleju, aż będą brązowe i chrupiące i ułóż na mejadrze.