Curry Quinoa Sałatka z ogórkiem-mięta Raita
Curry Quinoa Sałatka z ogórkowo-miętowym Raita może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz quinoa, seler, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Curry Quinoa Sałatka z ogórkiem-mięta Raita, Schłodzona Curry zupa ogórkowa z komosą cytrynowo-miętową, oraz Szaszłyki z indyka curry z ogórkiem Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać curry i czosnek na patelnię; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj quinoa i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 16 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą. Całkowicie fajne.
Dodaj mango, pokrojony w kostkę seler naciowy, cienko pokrojoną zieloną cebulę, posiekaną kolendrę i porzeczki do schłodzonej quinoa; wrzucić delikatnie.
Połącz 1/4 szklanki ogórka, 2 łyżeczki mięty i jogurtu w małej misce i dobrze wymieszaj. Szpinak podzielić równomiernie pomiędzy 6 talerzy, a każdą porcję dodać około 3/4 szklanki mieszanki quinoa i około 2 łyżki raita.