Crespelle AI Piselli i Parmigiano: naleśniki z groszkiem
Crespelle AI Piselli i Parmigiano: naleśniki z groszkiem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz świeżo łuskany groszek, parmigiano-reggiano, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Bulion z naleśnikami (Crespelle en Brodo), Naleśniki z ricottą: Crespelle al Formaggio, oraz Groch z szynką: Piselli al Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę umieścić w dużej misce. Jajka rozbijamy na mące i ubijamy.
Dodawać sól i ubijać w mleku, trochę na raz, aż całe mleko zostanie włączone. Pozostawić ciasto na 20 minut.
W międzyczasie roztopić masło w 12 do 14-calowej patelni saute i dodać groszek. Gotować powoli na średnim ogniu, aż dość miękkie, o 15 protokół. Groszek ostygnie. Groszek wymieszać z ricottą.
Rozgrzej 6-calową patelnię, nieprzywierającą, aż będzie gorąca i posmaruj oliwą z oliwek. Zmniejszyć ogień do medium i wlać 1 1/2 do 2 łyżki ciasta na patelnię. Gotować 20 do 30 sekund, aż blady złoty, a następnie odwrócić. Gotować po drugiej stronie 20 sekund i wyjąć na talerz. Kontynuuj proces, aż całe ciasto zostanie wykorzystane, uzyskując między 17 a 19 crespelle. Każdą crespelle napełnij 3 łyżkami sera ricotta i złóż na pół. Kontynuuj napełnianie crespelle, aż wszystkie będą pełne.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Masło dno i wszystkie strony 10 przez 8-calowe ceramiczne naczynie do pieczenia.
Wypełniony crespelle ułóż w nakładającej się warstwie w naczyniu do pieczenia. Zetrzyj Parmigiano-Reggiano na crespelle, dot z pozostałym masłem i umieścić w piekarniku na 12 do 15 minut, aż rurociągi gorące i chrupiące na wierzchu.
Wyjąć i podawać na gorąco lub pozostawić do odpoczynku i podawać w temperaturze pokojowej.