Cook 's Illustrated' s smażona zielona fasola z czosnkiem i ziołami
Cook 's Illustrated' s smażona zielona fasola z czosnkiem i ziołami jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przepis ten zachwycił 1055 osób. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasolka Szparagowa Z Pancettą, Czosnkiem I Ziołami, Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi, oraz Podsmażony Czosnek Boczek Fasola Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć masło, czosnek i tymianek w małej misce; odstawić.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż do samego palenia.
Dodaj fasolę, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż plamisty brązowy, 4 do 6 protokół.
Dodaj wodę, przykryć, i gotować, aż fasola są jasnozielone i jeszcze chrupiące, o 2 protokół.
Zdejmij pokrywę, zwiększ ciepło do wysokości i gotuj, aż woda wyparuje, 30 do 60 sekund.
Dodaj mieszaninę masła i nadal gotować, często mieszając, aż fasola będzie chrupiąca-delikatna, lekko rumiana i zaczyna się marszczyć, 1 do 3 minut dłużej.
Przenieść fasolę do miski, wrzucić sok z cytryny i pietruszki; dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Do smażonej fasolki szparagowej z wędzoną papryką i migdałami: wykonaj przepis na smażoną fasolkę szparagową z czosnkiem i ziołami, pomijając posiekany tymianek i pietruszkę. 1/4 łyżeczki wędzonej papryki wymieszać na zmiękczone masło z czosnkiem.
Ugotowaną fasolę posypać 1/4 szklanki prażonych migdałów przed podaniem.
Połącz 1 łyżeczkę prażonego oleju sezamowego, 1 łyżeczkę startego świeżego imbiru i 1 łyżkę pasty chili-czosnek w małej misce. Śledź przepis na smażoną fasolkę szparagową z czosnkiem i ziołami, zastępując olej roślinny oliwą z oliwek i zwiększając ilość do 2 łyżeczek. Gotować zgodnie z zaleceniami, zastępując mieszaninę masła mieszaniną oleju sezamowego i pomijając sok z cytryny i pietruszkę.
Ugotowaną fasolę posypać 2 łyżeczkami prażonego sezamu przed podaniem.
Do smażonej zielonej fasoli z pieczoną czerwoną papryką i bazylią?
Połączyć 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1 średnia szalotka, mielone, i 1/8 łyżeczka pieprz czerwony płatki w małej misce. Śledź przepis na smażoną fasolkę szparagową z czosnkiem i ziołami, zastępując mieszankę masła mieszanką olej-szalotka.
Dodać 1/3 szklanki pieczonej czerwonej papryki, pokroić w 1/2-calowe kawałki, na patelni z mieszaniną oleju szalotki. Zastąp 1 łyżeczkę octu winnego czerwonego na sok z cytryny i 2 łyżki posiekanych liści świeżej bazylii na natkę pietruszki.