Ciasto orkiszowe Pizza z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami

Ciasto orkiszowe Pizza z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami
Pizza orkiszowa z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 742 kalorie, 21g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś żarówkę kopru włoskiego, grubą mączkę kukurydzianą, kapary nonpareil i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Orkiszowe Pizza Z Koprem Włoskim, Prosciutto I Jabłkami, Ciasto Orkiszowe Pizza Z Koprem, Prosciutto I Jabłka Przepis, oraz Pizza z pieczarkami Portobello ze skórką orkiszową.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, sól i cukier. Zrób studnię w środku. W małej misce, połączyć ricotta, mleko, olej lniany, i jajko i ubić widelcem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
Ser RicottaSer Ricotta
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać mieszaninę ricotta do studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
1
Umieść mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, sól i cukier w misce i przetwarzaj przez około 10 sekund. W małej misce, połączyć ricotta, mleko, olej lniany, i jajko i ubić widelcem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
Ser RicottaSer Ricotta
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać mieszaninę ricotta na wierzch mieszanki mąki i pulsować, w odstępach 1-sekundowych, tylko do momentu, gdy powstanie kulka, 5 do 10 impulsów. Ciasto będzie dość wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Ciasto przełożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Lekko mąkę ręce i krótko zagnieść 5 do 7 obrotów, aby uzyskać gładkie, ale lekko lepkie ciasto. Owinąć ciasto w folię i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 do 45 minut, aby otręby w mące zmiękły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OtrębyOtręby
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
3 W międzyczasie umieść kamień do pieczenia na stojaku na dolnej półce i rozgrzej piekarnik do 218°. obficie posyp skórkę do pizzy grubą mąką kukurydzianą. Drobno posiekać białe i jasnozielone części zielonej cebuli, aż masz 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz je z kwaśną śmietaną, kaparami i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce. Drobno posiekać ciemnozielone części (około 1/4 szklanki) i odstawić do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KaparyKapary
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
4 Rozpakuj ciasto, przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i pokrój na 2 kawałki. Przechowywać 1 sztukę pokrytą folią. Lekko posmaruj ręce i krótko zagniataj drugą, aż będzie gładka, 7 do 10 obrotów. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na wydłużoną pizzę, 11 na 8 cali i około 1/4 cala grubości. Wykonuj to etapami, od czasu do czasu obracając ciasto i rozwałkowując je dalej, lekko zalewając powierzchnię roboczą i wałek do ciasta za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Ciasto ułożyć na skórce do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Rozłóż połowę kwaśnej śmietany, pozostawiając granicę 1/2 cala. Przykryć połową plasterków jabłka, na wierzch połową plasterków kopru włoskiego i posypać połową prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Koper WłoskiKoper Włoski
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
9
Umyj obramowanie olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
5 Przesuń ciasto na kamień do pieczenia i piec, aż koper włoski po prostu zacznie brązowieć na krawędziach, a obręcz zmieni kolor na złoty i zacznie chrupać — powinno dać się po naciśnięciu palcem-około 15 minut. Użyj dużej szpatułki, aby podnieść krawędzie pizzy, abyś mógł wsunąć skórkę pod spodem; ostrożnie przenieś pizzę na drewnianą deskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
11
Posypać połową zielonej cebuli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PieprzPieprz
12
Pokrój ostrym nożem i podawaj od razu. Powtórz z drugą pizzą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
13
Aby uzyskać przewagę: ciasto, jak w krokach 1 i 2, można przygotować 1 dzień wcześniej. Chłód, owinięty w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
Wyjąć ciasto z lodówki i rozpakować; lekko spłaszczyć i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej podczas przygotowywania składników i rozgrzać piekarnik, około 1 hour.To rozjaśnij: możesz używać częściowo odtłuszczonej ricotty, mleka o niskiej zawartości tłuszczu i kwaśnej śmietany o niskiej zawartości tłuszczu, ale nie używaj beztłuszczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna śmietanaJasna śmietana
Niskotłuszczowy Ser RicottaNiskotłuszczowy Ser Ricotta
1 Procent Mleka1 Procent Mleka
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
PolentaPolenta
JęczmieńJęczmień
ZiarnaZiarna
FarroFarro
KamutKamut
SpeckSpeck
16
Dodaj notatki moje notatki
17
edytuj moje notatki
18
zrobione

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapary odsączone nonpareilkapary odsączone nonpareil4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGruba mączka kukurydziana, jeśli używa się skórki do pizzyGruba mączka kukurydziana, jeśli używa się skórki do pizzy1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1cebula kopru włoskiego, połówkowa wzdłuż, rdzeniowa i bardzo cienko pokrojona w plastrycebula kopru włoskiego, połówkowa wzdłuż, rdzeniowa i bardzo cienko pokrojona w plastry1Granny Smith jabłko, połówki, rdzeń, i pokrojone bardzo cienkoGranny Smith jabłko, połówki, rdzeń, i pokrojone bardzo cienko4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej lniany lub oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do szczotkowaniaOlej lniany lub oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do szczotkowania113Orzechy dowolne (posiekane)cienko pokrojone prosciutto, pocięte poprzecznie na paski o szerokości 1/2 calacienko pokrojone prosciutto, pocięte poprzecznie na paski o szerokości 1/2 cala11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól morska drobnasól morska drobna2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser ricotta pełnotłustyser ricotta pełnotłusty2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe227Orzechy dowolne (posiekane)szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistejszklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn