Ciasto Maślano-Orzechowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta maślano-orzechowego. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Orzechowe Z Masłem, Ciasto Orzechowe Z Masłem, oraz Ciasto Orzechowe Z Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować lukier; przykryć i schłodzić.
W misce umieścić białą czekoladę.
Zalać białą czekoladą wrzącą wodą; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić i ostudzić.
Smar 3 (9") okrągłe cakepany; linia z papieru woskowego. Tłuszcz i papier woskowy mąki. Odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż do wymieszania. Wymieszać z białą czekoladą i wanilią.
Połączyć maślankę z sodą.
Dodać mąkę do mieszanki masła na przemian z mieszaniną maślanki, zaczynając i kończąc mąką.
Mieszaj z małą prędkością po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć na ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 20 do 22 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Rozłóż lukier maślano-orzechowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Dekorować, w razie potrzeby. Ciasto przechowywać w lodówce.