Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga masła, sody oczyszczonej, cukru pudru i soli. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy), 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z pianki tostowej i polewą czekoladową Słodowaną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, podgrzać 3/4 szklanki mleka w małym rondlu na średnim ogniu 2 minuty lub do ciepłego; dodać kawałki czekolady, mieszając, aż będzie gładka. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zważyć lub lekko łyżka brązowy mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, i mąka tapioka do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa BrązowaMąka Ryżowa Brązowa
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąki i kolejne 4 składniki połączyć w misce, wymieszać trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Połączyć jajka i 3 kolejne składniki w misce; ubić mikserem z małą prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać mieszaninę czekolady, ubijając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Dodać mieszankę mąki na przemian z pozostałym 1 szklanką mleka, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
8
Wlać ciasto równomiernie do 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast pokrytych sprayem do gotowania i wyłożonych papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
9
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
10
Aby przygotować lukier, połączyć cukier puder i kakao w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Połącz mleko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
12
Masło umieścić w osobnej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodać mieszankę cukru pudru na przemian z mieszaniną mleka, dobrze ubijając po każdym dodaniu aż do rozprzestrzenienia konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MlekoMleko
14
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż 1 szklanką lukru. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
W razie potrzeby udekoruj malinami i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
MiętaMięta
17
Niech mi ktoś przyniesie szklankę mleka! Prawie zapomniałem, jak smakuje ciasto czekoladowedzięki za przypomnienie. Chociaż wiele deserów bezglutenowych okazuje się suchych, to ciasto było bardzo wilgotne. Wisienka była zdecydowanie "wisienką na torcie"! Bardzo bogate i idealne uzupełnienie ciasta. Roxanne D. Osborne
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
MlekoMleko

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym94Orzechy dowolne (posiekane)brązowa mąka ryżowa (około 3/4 szklanki; np. Czerwony Młyn Boba)brązowa mąka ryżowa (około 3/4 szklanki; np. Czerwony Młyn Boba)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2largesjajajaja2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekkie masło, zmiękczonelekkie masło, zmiękczone4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1% mleka niskotłuszczowego, podzielone1% mleka niskotłuszczowego, podzielone5(zima)1% mleka niskotłuszczowego1% mleka niskotłuszczowego1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4,35 uncji skrobi ziemniaczanej (o4,35 uncji skrobi ziemniaczanej (o1Średnia żółta cebula, posiekanaprzesiany cukier puderprzesiany cukier puder1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipółsłodkie czekoladowe chipsypółsłodkie czekoladowe chipsy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2,1 uncji mąki z tapioki (o2,1 uncji mąki z tapioki (o1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikakao niesłodzonekakao niesłodzone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej11 funt cukinii,guma ksantanowa (np. Czerwony Młyn Boba)guma ksantanowa (np. Czerwony Młyn Boba)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje22
Ocena Zdrowia1
Magazyn