Ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga masła, sody oczyszczonej, cukru pudru i soli. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy), 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z pianki tostowej i polewą czekoladową Słodowaną.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować ciasto, podgrzać 3/4 szklanki mleka w małym rondlu na średnim ogniu 2 minuty lub do ciepłego; dodać kawałki czekolady, mieszając, aż będzie gładka. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Chipsy
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zważyć lub lekko łyżka brązowy mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, i mąka tapioka do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa Brązowa
Skrobia Z Tapioki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
4
Mąki i kolejne 4 składniki połączyć w misce, wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę czekolady, ubijając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
7
Dodać mieszankę mąki na przemian z pozostałym 1 szklanką mleka, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
8
Wlać ciasto równomiernie do 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast pokrytych sprayem do gotowania i wyłożonych papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
9
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
10
Aby przygotować lukier, połączyć cukier puder i kakao w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
W razie potrzeby udekoruj malinami i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maliny
Mięta
17
Niech mi ktoś przyniesie szklankę mleka! Prawie zapomniałem, jak smakuje ciasto czekoladowedzięki za przypomnienie. Chociaż wiele deserów bezglutenowych okazuje się suchych, to ciasto było bardzo wilgotne. Wisienka była zdecydowanie "wisienką na torcie"! Bardzo bogate i idealne uzupełnienie ciasta. Roxanne D. Osborne