Ciasto Burger'n'Hot Dog

Ciasto Burger'n'Hot Dog
Przepis na ciasto Burger 'n' Hot Dog można przygotować w około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis służy 15 osobom. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 6 g białka i 25 g tłuszczu. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka proszku do pieczenia, pomarańczy, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak 100% pełnoziarniste bułki do burgerów/hot dogów, naśladowca hot dogów „Sooo Cali” dla psów i nakładka na hot dogi z konfetti i kukurydzą.

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto na ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone4 Pojedyncze Biszkopty Z Kremem, Podzielone
3
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pojedyncze Biszkopty Z Nadzieniem śmietanowym, PodzielonePojedyncze Biszkopty Z Nadzieniem śmietanowym, Podzielone
3 Puszki (16 Uncji Każda) Lukru Waniliowego3 Puszki (16 Uncji Każda) Lukru Waniliowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Połącz mąkę i proszek do pieczenia; dodać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
7
Usuń 1/4 szklanki ciasta do małej miski; wymieszać z roztopioną czekoladą i wanilią. Do pozostałego ciasta wmieszaj ekstrakt cytrynowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Narysuj dwa 2-3/4 cala. koła, dwa 1-1/2 cala. koła i dwa 3-1/4-cala. x 1-1/2 cala. owale na papierze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Rozciągnięcie 1-1/2 cala. kółka z ciastem czekoladowym. Na każdym owalu i każdym pozostałym kółku rozsmaruj 2 łyżki ciasta cytrynowego; posyp kółka sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
10
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut lub do momentu, aż krawędzie staną się złotobrązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
12
Na natłuszczoną blachę do pieczenia nakładać łyżkami pozostałe ciasto w odstępie 3 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Piec przez 8 minut lub do momentu, aż krawędzie będą złotobrązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
15
Umieść ciasto na tacy lub 14-calowej. x 10 cali taca lub przykryta deska. Pokoloruj dwie puszki lukieru na różowo czerwonym barwnikiem spożywczym; posmarować górę i boki ciasta. Z końcówką w kształcie gwiazdki nr 16 i białym lukrem wyciśnij brzeg ze sznurka wokół górnej i dolnej części ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
16
Używając białego lukru, uformuj dwa 4-calowe. kółka na torcie na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
17
Na jednym talerzu ułóż okrągłe ciasteczko cytrynowe, stroną z sezamem do dołu, na bułkę hamburgerową. Odcień 3 łyżki lukier zielony; rozsmaruj połowę bułki na sałatę. Na wierzch połóż ciasteczko czekoladowe na burgera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
18
W przypadku sera zabarwić 2 łyżki lukieru żółtym i pomarańczowym barwnikiem spożywczym; rozsmaruj 1 łyżkę na burgerze. W przypadku ketchupu zabarwić 2 łyżki lukier na czerwono; posypać 2 łyżeczkami sera. W przypadku musztardy zabarwić 2 łyżki lukier na żółto; Skrop 2 łyżeczkami ketchupu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Zielonym, Pomarańczowym I Czarnym, OpcjonalnieBarwnik Spożywczy W Paście W Kolorze Zielonym, Pomarańczowym I Czarnym, Opcjonalnie
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
Na wierzch połóż kolejnego burgera z ciasteczkami czekoladowymi; powtórz warstwy sera, ketchupu i musztardy. Resztę ketchupu i musztardy odłóż na bok i przygotuj hot-doga. W przypadku wierzchu bułki hamburgerowej posmaruj pozostałym zielonym lukrem spód pozostałego okrągłego ciasteczka cytrynowego; połóż na musztardzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20
Aby przygotować bułkę do hot dogów, połóż owalne ciasteczko górą do dołu na drugim talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dog BunHot Dog Bun
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
21
Jeden biszkopt przekrój wzdłuż na pół i uformuj hot doga (pozostałą połowę biszkoptu zachowaj do innego użytku). Odcień 1/4 szklanki lukru brązowo-czerwonego; rozsmarowany na hot dogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
22
Ułożyć na bułce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
23
Skropić zarezerwowanym ketchupem i musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
24
Umieść pozostałe owalne ciasteczko na górze bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
25
W przypadku puszki po napojach odetnij jeden koniec każdego z pozostałych biszkoptów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
26
Dwa biszkopty przekrój wzdłuż na pół. Trzeci biszkopt kładziemy na torcie przecięciem do dołu. Ułóż pozostałe połówki wokół biszkoptu, nacięciem do środka. Zabarwić 3/4 szklanki lukru na czerwono; mroźne boki puszki. Zabarwić 3 łyżki lukierowo-szarym czarnym barwnikiem spożywczym; oszronić wierzch i zrobić brzeg wokół dna puszki. Włóż słomki na środek puszki. Fajka „cola” i wzory na puszce z białym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
BiszkoptBiszkopt
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
ColaCola

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn