Chrupiące Sajgonki Wieprzowe
Przepis Chrupiące wieprzowe sajgonki może zaspokoić swoje Wietnamskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 352 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 26. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, sos rybny, ciasto na sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Wiosna. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chińskie Chrupiące Sajgonki, Wietnamskie sajgonki z chrupiącym Tofu, oraz Chrupiące Sajgonki Z Sałatką Ziołową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść olej z orzeszków ziemnych w dużym holenderskim piekarniku lub frytkownicy. Przypiąć termometr do cukierków/smażenia z boku garnka; rozgrzać olej do 38
Umieść makaron w misce i zalej wystarczająco wrzącą wodą, aby pokryć go o 1 cal.
Odstawić 20 minut; dobrze spuścić.
Makaron pokroić nożyczkami na 1-calowe kawałki. Odstawić.
Połącz szalotkę, czosnek i trawę cytrynową w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż drobno posiekasz.
Dodać grzyby; pulsować, aż drobno posiekane.
Dodać olej sezamowy i następne 4 składniki (przez imbir); proces aż dobrze połączone.
Połączyć makaron, mieszanina grzybów, marchew, i wieprzowina w dużej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Pracując z 1 ciasto na sajgonki na raz (przykryj pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły), umieść owijkę na gładkiej powierzchni roboczej w diamentowy wzór, z narożną krawędzią skierowaną w górę, a drugą skierowaną w dół.
Umieścić około 2 łyżki mieszanki wieprzowej w środku ciasta.
Wierzch ciasta posmarować wodą. Składamy boki ciasta nad nadzieniem; zwijamy galaretkę, zaczynając od dołu. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i nadzieniem, aby uformować 26 rolek.
Pracując partiami, umieść 5 sajgonek w 385 olejach; smażyć 7 minut lub do złotego i chrupiącego, obracając w razie potrzeby. Upewnij się, że temperatura oleju nie spada poniżej 37
Rolki wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić na stojaku nad ręcznikami papierowymi. Powrót oleju do 38
Powtórz procedurę z pozostałymi sajgonkami i olejem, upewniając się, że temperatura oleju nie spadnie poniżej 37