Chrupiące Sajgonki Wieprzowe

Chrupiące Sajgonki Wieprzowe
Przepis Chrupiące wieprzowe sajgonki może zaspokoić swoje Wietnamskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 352 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 26. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, sos rybny, ciasto na sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Wiosna. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chińskie Chrupiące Sajgonki, Wietnamskie sajgonki z chrupiącym Tofu, oraz Chrupiące Sajgonki Z Sałatką Ziołową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść olej z orzeszków ziemnych w dużym holenderskim piekarniku lub frytkownicy. Przypiąć termometr do cukierków/smażenia z boku garnka; rozgrzać olej do 38
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
FrytkownicaFrytkownica
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Umieść makaron w misce i zalej wystarczająco wrzącą wodą, aby pokryć go o 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Odstawić 20 minut; dobrze spuścić.
4
Makaron pokroić nożyczkami na 1-calowe kawałki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
5
Połącz szalotkę, czosnek i trawę cytrynową w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodać grzyby; pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
7
Dodać olej sezamowy i następne 4 składniki (przez imbir); proces aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
ImbirImbir
8
Połączyć makaron, mieszanina grzybów, marchew, i wieprzowina w dużej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
MarchewMarchew
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Pracując z 1 ciasto na sajgonki na raz (przykryj pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły), umieść owijkę na gładkiej powierzchni roboczej w diamentowy wzór, z narożną krawędzią skierowaną w górę, a drugą skierowaną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na SajgonkiCiasto Na Sajgonki
10
Umieścić około 2 łyżki mieszanki wieprzowej w środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
11
Wierzch ciasta posmarować wodą. Składamy boki ciasta nad nadzieniem; zwijamy galaretkę, zaczynając od dołu. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i nadzieniem, aby uformować 26 rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
WodaWoda
12
Pracując partiami, umieść 5 sajgonek w 385 olejach; smażyć 7 minut lub do złotego i chrupiącego, obracając w razie potrzeby. Upewnij się, że temperatura oleju nie spada poniżej 37
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Rolki wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić na stojaku nad ręcznikami papierowymi. Powrót oleju do 38
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
14
Powtórz procedurę z pozostałymi sajgonkami i olejem, upewniając się, że temperatura oleju nie spadnie poniżej 37
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje26
Ocena Zdrowia21
Magazyn