Chleb Ezechiel II

Chleb Ezechiel II
Chleb Ezechiel II wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 2000 kalorii, 83g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, mąkę z prosa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Chleb Ezechiel, Zielona Fasola Ezekiel, oraz Gulasz Z Ziemniaków, Ciecierzycy I Marchwi Na Grzance Ezechiel.

Instrukcje

1
Włożyć soczewicę do małego rondla, zalać wodą i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W małej misce rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
4
Ostudzoną soczewicę umieścić w misce i zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać w oliwie z oliwek, miód, sól i pozostałe 4 1/2 szklanki ciepłej wody. W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, jęczmienną, sojową, proso i żytnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Mąka żytniaMąka żytnia
Mąka SojowaMąka Sojowa
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszać mieszaninę drożdży do mieszaniny soczewicy. Ubić w 2 szklankach mieszanki mąki. Wymieszaj pozostałą mieszaninę mąki, 1 szklankę na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj do uzyskania gładkości, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Krótko zagnieść ciasto i podzielić na cztery równe części i uformować w bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Umieść bochenki w czterech lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godzinę, lub aż dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn