Chipsy z parmezanem i ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj chipsów z parmezanem i ziołami. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 117 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Mieszanka rozmarynu, parmigiano-reggiano, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Domowe chipsy Czajnikowe z dipem cebulowo-koperkowym, Słodkie i słone Batoniki czekoladowe Crunch z chipsami marki Kettle, oraz Focaccia z parmezanem i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umyć i oczyścić w zimnej bieżącej wodzie. Używając mandoliny lub obieraczki do warzyw, drobno pokroić ziemniaki na chipsy. Upuść chipsy do miski z lodowatą wodą, aby zapobiec ich brązowieniu. Spowoduje to również usunięcie nadmiaru skrobi.
Ustawić duży garnek 75/25 rzepaku i oliwy z oliwek na średnim ogniu i dodać czosnek (Papier i wszystko) i całe łodygi świeżego rozmarynu, szałwii i tymianku. Doprowadzić olej do 375 stopni F. jak to nagrzewa się olej będzie infused z czosnkiem i ziołami. Gdy zioła trzeszczą i stają się chrupiące, przejdą jasne i wiesz, że są gotowe. Za pomocą Sitka odcedzić zioła i czosnek i odstawić na ręczniki papierowe.
Ziemniaki smażyć partiami na złoty i chrupiący kolor.
Wiórki odsączyć, dobrze osuszyć na papierowych ręcznikach i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Udekoruj chrupiącymi smażonymi ziołami, czosnkiem i prysznic parmezanem.