Chipotle-Cheddar Puree Ziemniaczane
Chipotle-Cheddar puree ziemniaczane wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 82 centów za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odebrać masło, chipotle chiles w sosie adobo, Yukon gold potato, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Chipotle Cheddar Puree Ziemniaczane, Chipotle Puree Słodkie Ziemniaki, oraz Chipotle-Chevre Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć 1 chile i 1 łyżkę sosu adobo z puszki. Posiekać chile do środka 1 łyżka stołowa. Rezerwa Pozostałe chiles i sos adobo do innego użytku.
Umieścić ziemniaki i czosnek w dużym holenderskim piekarniku; przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Drenaż. Powrót mieszaniny ziemniaków do holenderskiego pieca.
Dodaj posiekane chile i sos adobo, ser, i pozostałe składniki. Mash do pożądanej konsystencji z masherem ziemniaczanym. Gotować przez 3 minuty na średnim ogniu lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.