Chicken Biryani, Styl Hyderabadi

Chicken Biryani, Styl Hyderabadi
Przepis Chicken Biryani, Hyderabadi Style jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Mieszanka imbiru pasta czosnkowa, sól, kurczak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. 100 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani, veg biryani, jak zrobić hyderabadi veg biryani, oraz Biryani Rice / Biryani Chawal / restauracja styl.

Instrukcje

1
Ryż moczyć przez 30 minut w wystarczającej ilości wody do przykrycia; następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Tymczasem, ghee ciepła w dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać goździki, kardamon i liście laurowe. Następnie wymieszać cebulę i gotować, aż będzie miękka, 6 do 7 protokół. Wymieszać w chile papryki i pasty imbirowej. Wymieszaj jogurt, sól i curry, a następnie umieść kurczaka na patelni. Gotować przez 20 do 25 minut, od czasu do czasu mieszając i obracając kawałki kurczaka, aż pozostanie tylko około 1 szklanka płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
GheeGhee
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wymieszać z ryżem, wodą i kolendrą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 20 minut. Ryż sprawdzić po około 12 minutach; jeśli jest suchy, dodać 1/2 szklanki wody i kontynuować gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn