Bułeczki Wieprzowo-Brzuszne

Bułeczki Wieprzowo-Brzuszne
Bułeczki wieprzowo-brzuszne wymagają około 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 10g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju canolan, proszek do pieczenia, brzuch wieprzowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Spróbuj Bułeczki Wieprzowe (Gua Bao), Schabowe Bułeczki, oraz Bułeczki Wieprzowo-Brzuszne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj razem sól koszerną, cukier i 4 szklanki wody, aż cukier i sól rozpuszczą się. Włożyć brzuch wieprzowy do dużej zamykanej torebki, a następnie wlać solankę. Ostrożnie wycisnąć powietrze i uszczelnić poduszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
2
Połóż w płytkim naczyniu i niech solanki, schłodzone, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
1
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody z drożdżami i szczyptą cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
2
Odstawić do spienienia, 5 do 10 minut. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Ubij w suszonym mleku i pozostałej 3/4 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W misce wymieszać mąkę i pozostałe 3 łyżki cukru, a następnie widelcem wymieszać mieszankę drożdżową (nie dodawać jeszcze proszku do pieczenia), aż ciasto uformuje się. Zagniataj ciasto rękami w misce, aż cała mąka zostanie włączona. Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, ale nadal miękkie, około 5 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzej piekarnik do 149° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyrzucić solankę i umieścić wieprzowinę, tłuszczu stronie do góry, w 8 - do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wlać bulion i pozostałą 1/2 szklanki wody. Przykryj szczelnie folią i piecz, aż wieprzowina będzie bardzo miękka, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Zdejmij folię i zwiększ temperaturę piekarnika do 232°, następnie piecz, aż tłuszcz będzie złoty, o 20 minut więcej. Schłodzić 30 minut, następnie schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Pokroić schłodzoną wieprzowinę w poprzek ziarna na 1/4-calowe plastry. Plastry schłodzić w sokach na patelni, przykryte, podczas robienia bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RolkaRolka
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Rozwałkować ciasto, następnie przenieść na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i lekko spłaszczyć na dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
2
Proszek do pieczenia posypać środkiem ciasta, następnie zebrać brzegi ciasta i uszczypnąć do uszczelnienia w proszku do pieczenia. Wyrobić ciasto z wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przyklejało się do momentu włączenia proszku do pieczenia, około 5 minut. Powrót ciasta do miski i przykryć folią, a następnie pozostawić ciasto na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wytnij 16 (3 na 2 cale) kawałków papieru woskowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
4
Uformuj ciasto na 16-calowy kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Pokroić na 16 równych kawałków, następnie lekko odkurzyć mąką i luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na 6-na 3-calowy owal, lekko pylącą powierzchnię, ręce i wałek do ciasta. Owal poklepać między dłońmi, aby usunąć nadmiar mąki, następnie lekko posmarować połowę owalu olejem i złożyć na pół w poprzek (nie szczypać).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Ułożyć bułkę na kawałku papieru woskowego na dużej blasze do pieczenia i przykryć luźno folią. Zrobić więcej bułek z pozostałym ciastem, a następnie odstawić, luźno przykryte, aż lekko wzrosną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
8
Ustaw duży stojak na parowiec wewnątrz patelni (lub wok) i dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć w ciągu 1/2 cala od dna stojaka, a następnie doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie umieść 5 do 7 bułek (jeszcze na papierze woskowym) w stojaku na parowiec(nie pozwól bułkom dotknąć). Przykryć szczelnie i parować na dużym ogniu, aż bułki są nadmuchane i gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Bułki przełożyć na talerz szczypcami, następnie wyrzucić papier woskowy i owinąć bułki ręcznikami kuchennymi (nie ściereczką frotte), aby się ogrzać. Pary Pozostałe bułki w 2 partiach, dodając wrzącą gorącą wodę do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
10
Powrót bułki (nadal owinięte w ręczniki) do stojaka na parowiec w patelni i utrzymać ciepło (off ciepła), pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać pokrojoną wieprzowinę (w płynie w naczyniu do pieczenia), przykrytą, aż będzie gorąca, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dolną połowę każdej bułki posmarować sosem hoisin, następnie kanapkę z 2 lub 3 plastrami wieprzowiny i odrobiną ogórka i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
Zielona CebulaZielona Cebula
OgórekOgórek
RolkaRolka
1
* Brzuch wieprzowy może być solony do 24 godzin.* Wieprzowinę można prażyć i pokroić 2 dni wcześniej i schłodzić (w płynie), przykryć.* Bułki można gotować na parze i całkowicie schładzać, a następnie schładzać, owijać szczelnie w podwójną warstwę folii, do 1 dnia lub zamrażać do 1 tygodnia. (Odwilż zawinięte mrożone bułki w lodówce.) Podgrzać bułki, zawinięte w zwilżonym ręcznikiem kuchennym, a następnie szczelnie w folii, w piekarniku 177° do miękkości i ogrzania, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
RolkaRolka
WieprzowinaWieprzowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn