Budyń perski z bitą różą i masłem miodowym

Budyń perski z bitą różą i masłem miodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj pudding perski z bitą różą i masłem miodowym. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 11g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Przepis ten zachwycił 176 osób. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wody różanej, czystego miodu, masła i wody pomarańczowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faloodeh (perski lód wody różanej), Perskie pierogi nadziewane z płatkami róż, oraz Chleb kukurydziany (rozjaśniony) i masło z bitego miodu.

Instrukcje

1
Daktyle wrzucić do miski z rodzynkami, przykryć 200 ml gorącej wody z czajnika i odstawić. Tymczasem nasmaruj miskę budyniową o pojemności 1,5 litra i ułóż podstawę dyskiem z pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
DaktyleDaktyle
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Suche składniki i skórkę pomarańczową umieścić w dużej misce. Wymieszać z daktylami i rodzynkami (i płynem do namaczania), wodą różaną i pomarańczową, z jajkami i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
DaktyleDaktyle
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać, aż wszystko się połączy. Wskazówka do miski i przykryć okręgiem pergaminu, a następnie folią, a następnie związać obręcz sznurkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Budyń umieścić na odwróconej pokrywce słoika w dużej patelni i wlać gorącą wodę z czajnika, aż dotrze do połowy miski. Przykryć patelnię i delikatnie parować przez 4 godziny, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody. Budyń można zjeść od razu, schłodzić i przechowywać do tygodnia lub zamrozić na 1 miesiąc. Aby podgrzać, rozmrozić całkowicie lub wyjąć z lodówki i ponownie rozpuścić na parze przez 30 minut, aż rurociąg się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Aby zrobić masło, ubić składniki razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Budyń podawać w Klinach z łyżką roztapiającego się na nim masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Pudding w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn