Budyń perski z bitą różą i masłem miodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj pudding perski z bitą różą i masłem miodowym. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 11g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Przepis ten zachwycił 176 osób. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wody różanej, czystego miodu, masła i wody pomarańczowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faloodeh (perski lód wody różanej), Perskie pierogi nadziewane z płatkami róż, oraz Chleb kukurydziany (rozjaśniony) i masło z bitego miodu.
Instrukcje
Daktyle wrzucić do miski z rodzynkami, przykryć 200 ml gorącej wody z czajnika i odstawić. Tymczasem nasmaruj miskę budyniową o pojemności 1,5 litra i ułóż podstawę dyskiem z pergaminu.
Suche składniki i skórkę pomarańczową umieścić w dużej misce. Wymieszać z daktylami i rodzynkami (i płynem do namaczania), wodą różaną i pomarańczową, z jajkami i masłem.
Wymieszać, aż wszystko się połączy. Wskazówka do miski i przykryć okręgiem pergaminu, a następnie folią, a następnie związać obręcz sznurkiem.
Budyń umieścić na odwróconej pokrywce słoika w dużej patelni i wlać gorącą wodę z czajnika, aż dotrze do połowy miski. Przykryć patelnię i delikatnie parować przez 4 godziny, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody. Budyń można zjeść od razu, schłodzić i przechowywać do tygodnia lub zamrozić na 1 miesiąc. Aby podgrzać, rozmrozić całkowicie lub wyjąć z lodówki i ponownie rozpuścić na parze przez 30 minut, aż rurociąg się nagrzeje.
Aby zrobić masło, ubić składniki razem.
Budyń podawać w Klinach z łyżką roztapiającego się na nim masła.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Pudding w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.