Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella

Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella
Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 40g białka, oraz 36g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Jeśli masz mieloną wołowinę, pieprz, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis z Foodnetwork ma 79 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na świetny wynik spoonacular 85%. Spróbuj Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella, Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), oraz Bucatini all ' amatriciana podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku sosu: na dużej ciężkiej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać pancettę i gotować, ciągle mieszając, aż do złotego koloru, około 5 do 7 minut. Używając łyżeczki, wyjąć pancettę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut. Wymieszaj płatki czosnku i czerwonej papryki i gotuj do pachnącego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodać pomidory, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i ugotowaną pancettę. Gotować na wolnym ogniu, na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, około 15 minut. Ser wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
PomidorPomidor
SerSer
SOSSOS
SólSól
6
W przypadku klopsików: umieść stojak piekarnika w dolnej 1/3 piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
W dużej misce połączyć cebulę, 1/2 szklanki pietruszki, 2/3 szklanki parmezanu, bułkę tartą, jajko, keczup, czosnek, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać wołowinę i cielęcinę. Używając rąk, połącz wszystkie składniki delikatnie, ale dokładnie. Uformuj mieszankę mięsną na 16 klopsików (1 1/2 cala średnicy) i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Zrób dziurę w środku każdego klopsa i umieść kostkę mozzarelli w środku. Zreformować klopsiki tak, aby mozzarella była całkowicie pokryta mieszanką mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
KlopsikiKlopsiki
WołowinaWołowina
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piecz klopsiki przez 15 minut, aż do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal jędrne do kęsa, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
12
Odcedzić i umieścić w dużej misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodać klopsiki i sos. Wrzucić delikatnie i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
14
Posypać pozostałą natką pietruszki i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

1(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przypraw796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOkruchy chleba po włoskuOkruchy chleba po włosku454Orzechy dowolne (posiekane)bucatini lub inny długi makaronbucatini lub inny długi makaron397Orzechy dowolne (posiekane)gałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus 1/4 szklankiposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus 1/4 szklanki2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone227Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni227Orzechy dowolne (posiekane)1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego2(zima)Płatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1(może być lub przeglądać)sól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw11 funt cukinii,sól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw57Orzechy dowolne (posiekane)wędzony ser mozzarella pokrojony w 16 kostekwędzony ser mozzarella pokrojony w 16 kostek2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów170Orzechy dowolne (posiekane)mała cebula, Startamała cebula, Starta170Orzechy dowolne (posiekane)pancetta pokrojona w kostkępancetta pokrojona w kostkę1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty parmezan plus 1/4 szklankistarty parmezan plus 1/4 szklanki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Pecorino Romanotarty Pecorino Romano0(może być lub przeglądać)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1szczyptaSzczypta pokruszonych płatków czerwonej paprykiSzczypta pokruszonych płatków czerwonej papryki1cebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn