Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 10 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 18g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka liści laurowych, małże, cienkie mięsiste kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.
Instrukcje
1
Zlokalizuj kości biegnące pionowo w dół rockfish i innych ryb i dokonaj cięcia po obu stronach kości i wyjmij je; użyj ich do akcji, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2
Pokrój wszystkie filety rybne na kawałki od 2 do 3 cali, zachowując różne odmiany ryb osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Posypać je solą i wrzucić je delikatnie do dystrybucji soli; odstawić. Ciepły 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym garnku zupy; dodać pory, koper włoski, ziemniaki, szafran, liście laurowe, tymianek, 1 Tbs. sól i trochę świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać mieszaninę dobrze i gotować powoli na średnim ogniu, aż pory są całkowicie miękkie, ale nie rumiane i ziemniaki są miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szafran
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj pomidory, przecedzony sok pomidorowy i wywar rybny. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby. Doprowadzić do szybkiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecane: Sacramento)
Stado Ryb
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodać rybę i pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek do gotującego się bulionu, podgrzać do wysokiej temperatury i gotować przez około 10 minut. Następnie dodaj małże i małże i gotuj przez kolejne 5 minut. W ostatniej chwili dodaj kalmary i pietruszkę. Smak i dodać sól w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Pudełko Suszonego Spaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Kałamarnica
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Wyjąć zupę z ognia, przykryć i odstawić na 15 minut. Kromkę pieczywa czosnkowego kładziemy na dnie miseczek o szerokich krawędziach i na wierzchu polewamy zupę.