Bogata i kremowa wołowina Stroganoff

Bogata i kremowa wołowina Stroganoff
Bogata i kremowa wołowina Stroganoff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 46g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1126 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Mieszanka czosnku, wina, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 86% to danie jest super. Spróbuj Kremowa Wołowina Stroganoff, Jeden Garnek Kremowa Wołowina Stroganoff, oraz Ultimate Creamy Beef Stroganoff dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wołowinę w dużej misce. Wymieszać z czerwonym winem, solą i czarnym pieprzem. Marynować przez 10 minut, następnie wyjąć wołowinę i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zarezerwuj pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MarynataMarynata
Czerwone WinoCzerwone Wino
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać wołowinę; gotować i mieszać, aż rumiane, a następnie przenieść na talerz, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Spuścić pozostały smar z patelni. Roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą, czosnkiem i szczyptą soli. Gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść mieszaninę cebuli na talerz z przygotowaną wołowiną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WołowinaWołowina
5
Roztopić kolejne 2 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu i wymieszać grzyby. Gotować i mieszać, aż grzyby będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ugotowane grzyby umieść w misce i odstaw na bok. Rozpuścić 1/4 szklanki masła na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Ubić mąkę, gotować i mieszać, aż mąka nie będzie już smakować na surowo, o 4 protokół. Powoli ubijamy bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać zarezerwowane czerwone wino marynaty, sos Worcestershire, przygotowana musztarda, i płatki czerwonej papryki, a następnie dodać mieszaninę wołowiny i cebuli. Przykryć i dusić, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
MusztardaMusztarda
MarynataMarynata
Czerwone WinoCzerwone Wino
CebulaCebula
WołowinaWołowina
MięsoMięso
9
Wymieszać grzyby, śmietanę i serek śmietankowy około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
GrzybyGrzyby
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn