Bochenek Z Soczewicy
Bochenek z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu. Za 48 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 142 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś bulion warzywny, pietruszkę, zieloną soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 72%. Spróbuj Bochenek Ryżu I Soczewicy, Wegański bochenek z soczewicy, oraz Bochenek z soczewicy Tracy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz soczewicę i wodę w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Nasmaruj bochenek o wymiarach 9x5 cali.
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki ugotowanej soczewicy, chleba, jajek, bulionu, koncentratu pomidorowego, bazylii, czosnku w proszku, czarnego pieprzu, pietruszki, oliwy z oliwek i suchej mieszanki zupy.
Rozłóż na przygotowanej patelni.
Posyp wierzch suchą bułką tartą i kontynuuj pieczenie przez kolejne 10 minut.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.