Bliny z Wędzonym Łososiem od początku do końca trwają około 35 minut. Ten przepis na pescatarian służy 18 osobom i kosztuje 66 centów za porcję. To śniadanie zawiera 101 kalorii, 4 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup mąkę, mąkę gryczaną, łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. 24 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Podobne przepisy to Blini z wędzonym łososiem, Blini z wędzonym łososiem oraz Blini z wędzonym łososiem i oliwkami.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W misce wymieszaj obie mąki, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce wymieszaj mleko, jajko i 1 łyżkę klarowanego masła, a następnie wymieszaj z mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Rozgrzej 1 łyżkę klarowanego masła na średnio smażonej patelni i wrzucaj ciasto na gorącą patelnię, po 1 łyżce na raz. Gotuj na średnim ogniu, aż na wierzchu bliny utworzą się bąbelki, około 2 minut. Odwróć i smaż jeszcze przez 1 minutę lub do momentu, aż uzyskasz brązowy kolor. Powtórz z pozostałym ciastem. (Pomiędzy porcjami czyszczę gorącą patelnię suchym ręcznikiem papierowym.) Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z Blini. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "