Batony żurawinowo-orzechowe
Batony Cranberry Pecan wymagają około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sok żurawinowy, miód, żurawinę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 18%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Wypróbuj batoniki proteinowe z żurawiną i pekanami do żucia, batoniki z białą czekoladą i żurawiną z orzechami pekan oraz domowe batony proteinowe z dynią i żurawiną i orzechami pekan, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane i brązowy cukier. Mieszaj masło, aż się zmiksuje. Odłóż 2/3 szklanki. Wklep pozostałą mieszaninę na spód 9-calowego. kwadratowa forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym; odłożyć na bok.
W małym rondelku wymieszaj żurawinę, 7 łyżek soku żurawinowego, rodzynki, miód, substytut cukru, cynamon i goździki. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż jagody wyskoczą.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostały sok żurawinowy, aż będzie gładka; wymieszać z masą jagodową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Posyp orzechami pekan i zarezerwowaną mieszanką owsianą.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia. Studzimy na drucianej kratce.
Pokrój w kwadraty. Przechowywać w lodówce.