Baklava
Baklavan jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 32. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cynamon, migdały, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
W rondlu połącz cukier i wodę. Wyciśnij sok z cytryny i pomarańczy do mieszanki cukru, a następnie wrzuć połówki. .
Dodać laski cynamonu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na umiarkowanym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odtłuścić w razie potrzeby. Wymieszaj miód i wróć do wrzenia.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać przez sito do dużej miski i wyrzucić skórkę owoców, pozostawiając w środku laskę cynamonu. Schłodzić do całkowitego ostygnięcia. Uwaga: pewnego razu zostawiliśmy połówki owoców, myśląc, że może to przyciągnąć więcej cytrusowego smaku do syropu. Okazuje się, że sprawia, że jest dość mocny i najlepiej go wyrzucić przed schłodzeniem. Przygotuj baklavę: umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 170C.
Ubić razem migdały, orzechy włoskie, cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i sól, aż dobrze się połączą.
Pędzel 13x9 cala naczynia do pieczenia z roztopionym masłem.
Przetnij arkusze phyllo na pół wzdłuż szerokości i ułóż je wszystkie. Trzymaj stos przykryty zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym, aby zapobiec wyschnięciu.
Lay 2 arkusze phyllo w dolnej części naczynia do pieczenia i szczotki górnej blachy z masłem. Kontynuuj nakładanie 2 arkuszy na raz, przesuwając arkusze w każdej podwójnej warstwie lekko, aby pokryć dno naczynia, a następnie szczotkując co drugi arkusz masłem, aż użyjesz 10 arkuszy phyllo total. Po umyciu wierzchniej warstwy filo masłem, rozprowadzić na niej około 1 1/2 szklanki mieszanki orzechów. Łyżka ponad 2 łyżki masła.Powtórz ten proces nakładania warstw jeszcze 3 razy. Na górze jeszcze 10 arkuszy filo. (Użyjesz łącznie 50 arkuszy phyllo.) Masło top i odstawić baklavę w temperaturze pokojowej, aby masło lekko ujędrnić, aby ułatwić cięcie, 10 do 15 minut.Ostrym nożem pokroić baklavę na 16 równych prostokątów, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół po przekątnej, upewniając się, że przetnie się do końca.
Baklava piec do złotego, 50 minut do 1 godziny.
Przenieść naczynie do stelaża do ostygnięcia, a następnie powoli wlać zimny syrop wokół krawędzi gorącej baklavy, między wszystkimi cięciami, a nad wierzchem.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin. (Przykryć, gdy baklava osiągnie temperaturę pokojową.) Nie chłód.