Baklava

Baklava
Baklavan jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 32. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cynamon, migdały, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.

Instrukcje

1
W rondlu połącz cukier i wodę. Wyciśnij sok z cytryny i pomarańczy do mieszanki cukru, a następnie wrzuć połówki. .
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać laski cynamonu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na umiarkowanym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odtłuścić w razie potrzeby. Wymieszaj miód i wróć do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
4
Wlać przez sito do dużej miski i wyrzucić skórkę owoców, pozostawiając w środku laskę cynamonu. Schłodzić do całkowitego ostygnięcia. Uwaga: pewnego razu zostawiliśmy połówki owoców, myśląc, że może to przyciągnąć więcej cytrusowego smaku do syropu. Okazuje się, że sprawia, że jest dość mocny i najlepiej go wyrzucić przed schłodzeniem. Przygotuj baklavę: umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 170C.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Ubić razem migdały, orzechy włoskie, cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i sól, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
( 23)( 23)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Pędzel 13x9 cala naczynia do pieczenia z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Przetnij arkusze phyllo na pół wzdłuż szerokości i ułóż je wszystkie. Trzymaj stos przykryty zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym, aby zapobiec wyschnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Lay 2 arkusze phyllo w dolnej części naczynia do pieczenia i szczotki górnej blachy z masłem. Kontynuuj nakładanie 2 arkuszy na raz, przesuwając arkusze w każdej podwójnej warstwie lekko, aby pokryć dno naczynia, a następnie szczotkując co drugi arkusz masłem, aż użyjesz 10 arkuszy phyllo total. Po umyciu wierzchniej warstwy filo masłem, rozprowadzić na niej około 1 1/2 szklanki mieszanki orzechów. Łyżka ponad 2 łyżki masła.Powtórz ten proces nakładania warstw jeszcze 3 razy. Na górze jeszcze 10 arkuszy filo. (Użyjesz łącznie 50 arkuszy phyllo.) Masło top i odstawić baklavę w temperaturze pokojowej, aby masło lekko ujędrnić, aby ułatwić cięcie, 10 do 15 minut.Ostrym nożem pokroić baklavę na 16 równych prostokątów, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół po przekątnej, upewniając się, że przetnie się do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Baklava piec do złotego, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Przenieść naczynie do stelaża do ostygnięcia, a następnie powoli wlać zimny syrop wokół krawędzi gorącej baklavy, między wszystkimi cięciami, a nad wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
11
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin. (Przykryć, gdy baklava osiągnie temperaturę pokojową.) Nie chłód.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia4
Magazyn