Azjatycki Kurczak z sosem orzechowym

Azjatycki Kurczak z sosem orzechowym
Jeśli masz około 2 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni Azjatycki Kurczak z sosem orzechowym może być świetny bez nabiału przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,09 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 52g białka, 66g tłuszczu i w sumie 1233 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś ananasa, liście kolendry, kremowe masło orzechowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 54 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Kilka osób naprawdę polubiło to Azjatyckie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak z azjatyckim sosem orzechowym, Azjatycki Kurczak z sosem orzechowym, oraz Azjatycka Pizza z kurczakiem z sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i mieszaj, aż dobrze się połączą. Odłóż na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1
Wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem ananasa, razem w misce, a następnie dodaj plastry ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstaw na minimum 30 minut. Można to również zrobić dzień wcześniej i schłodzić.
3
Rozgrzej grill do średniego i grilluj każdą stronę ananasa, aż będą miały Ciemnobrązowe ślady grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij i pokrój na żądane kawałki wielkości kęsa. Odłóż na bok.
1
Rozgrzej grill i piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszaj drożdże, wodę i cukier razem w małej misce, aż drożdże rozpuszczą się w gładki, beżowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstaw na 5 minut.
4
Używając miksera stojącego, dodaj mąkę, sól, mąkę kukurydzianą, sezam i skórkę pomarańczową i wymieszaj z hakiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
5
Dodaj wodę drożdżową i mieszaj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodaj olej sezamowy, imbir i czosnek. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj krople wody, aż stanie się wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Ciasto przełożyć do naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Gotowe do rozwałkowania pokrój ciasto na 2 części i rozwałkuj każdy kawałek na żądaną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
To da ci 2 Indywidualne pizze lub możesz wybrać jedną.
10
Połóż ciasto na rozgrzanym kamieniu do pizzy, jeśli używasz piekarnika lub siatki do grillowania, jeśli używasz grilla. W zależności od grubości Skórki zajmie to około 10 minut w przypadku cienkiej pizzy i 15 do 20 minut w przypadku grubszej pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Rozgrzej grill do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Pokrój każdą pierś z kurczaka na pół, aby uzyskać cieńsze kotlety. Dopraw olejem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Grilluj przez około 2 do 3 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij z grilla na deskę do krojenia i pokrój na kawałki wielkości kęsa, długie paski lub kawałki. Przykryj luźno folią. Odłóż na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1
Ułóż grillowanego kurczaka, grillowanego ananasa, czerwoną paprykę, awokado, kolendrę na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2
Skrop sosem orzechowym, pokrój i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy

Składniki

1awokado, pokrojone na kawałki wielkości kęsaawokado, pokrojone na kawałki wielkości kęsa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażone nasiona sezamu, w tym czarne nasionaprażone nasiona sezamu, w tym czarne nasiona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)454Orzechy dowolne (posiekane)Odsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożonaOdsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLiście kolendryLiście kolendry2(zima)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikremowe masło orzechowekremowe masło orzechowe1pakiet1/2 C (4 uncje) mleka1/2 C (4 uncje) mleka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pressed fresh gingerpressed fresh ginger21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pressed fresh gingerpressed fresh ginger11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.tłoczony świeży czosnektłoczony świeży czosnek2goździki1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany imbirposiekany imbir596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)hot sauce (recommended: Salsita Habanero Chiles)hot sauce (recommended: Salsita Habanero Chiles)11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1limonka świeżo wyciskanalimonka świeżo wyciskana10largesliście mięty, posiekaneliście mięty, posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skórka pomarańczowaskórka pomarańczowa1pineapple, peeled, cored and cut into round slicespineapple, peeled, cored and cut into round slices1papryka czerwona, posiekana i pokrojona w cienkie paskipapryka czerwona, posiekana i pokrojona w cienkie paski1szczyptaSzczypta płatków czerwonej paprykiSzczypta płatków czerwonej papryki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet z białego ryżuocet z białego ryżu1szczyptaPinch Hawaiian red saltPinch Hawaiian red salt4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1scallionscallion3(zima)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu28Orzechy dowolne (posiekane)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata85Orzechy dowolne (posiekane)niesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła wodaciepła woda596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka pszenna pełnoziarnistamąka pszenna pełnoziarnista

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Schloss Johannisberg Gelblack Riesling z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Genialny cytrynowy żółty. Nos jest młody z białymi kwiatami, zmieloną skórką cytryny i gruszkami. Podniebienie jest jędrne i świeże, dobrze zbalansowane z chrupiącą kwasowością. Złożony, wyjątkowo zrównoważony i wyrafinowany.Dobrze komponuje się z sałatkami i pieczonym kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn