Asian Stir-Fry No-Fry

Asian Stir-Fry No-Fry
Asian Stir-Fry No-Fry może być tylko przystawką, której szukasz. Za 10,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 3G tłuszczu i w sumie 183 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jeśli masz pod ręką sól morską i mielony pieprz, cytrynę, szalotki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażyć wołowinę i kapustę, Smażony kurczak i brokuły, oraz Stek Sezamowy Stir Fry dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej patelnię z grubym dnem na średnim ogniu. Sprawdź ciepło patelni z kawałkiem cebuli; jeśli skwierczy, patelnia jest odpowiednim ciepłem i można dodać całą cebulę. Wymieszaj cebulę na patelni; będą się kleić i to jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Pozwól im uzyskać trochę koloru, a następnie dodawaj po trochu 1/4 szklanki ciepłej wody, aby je poluzować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Pozwól mu się zmniejszyć, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj szalotki i podsmaż je, dodając trochę ciepłej wody, aby odlać patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Niech szalotki karmelizują się i nabierają koloru, a następnie dodaj czosnek. Gdy czosnek zacznie nabierać ładnego koloru, dodaj grzyby. Ciągle mieszaj i powoli dodawaj wystarczającą ilość ciepłej wody, aby odgazować patelnię. Ponieważ do gotowania nie używasz oleju ani tłuszczu, musisz powoli usuwać smaki ze składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8
Lekko podsmaż i dodaj tyle ciepłej wody, aby przykryć dno patelni. Wyciśnij 1/2 cytryny na patelnię, połóż baby bok choy na wierzchu, a następnie umieść łososia na środku patelni. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Podnieś pokrywę i wdychaj - OMG to niesamowite, zapach po prostu wypełnia pokój.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baby Bok ChoyBaby Bok Choy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj szczyptę soli morskiej i pieprzu, wyciśnij drugą 1/2 cytryny na talerze i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatycki można łączyć z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Zilliken Rausch Riesling Spatlese. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Zilliken Rausch Riesling Spatlese
Owocowa Finezja jest naznaczona delikatną kwiecistością w tym późno zbieranym Rieslingu. Nuty winnicy brzoskwini, grejpfruta, soczystej cytryny i dojrzałej marakui łączą się na kremowym, skoncentrowanym podniebieniu bogatym w melon i kandyzowaną skórkę cytryny. Oszałamiająca wymiana pikantnej kwasowości i warstwowej słodyczy razem tworzą doskonale przygotowaną całość. Długie, soczyste wykończenie i fantastyczny Vintage wskazują na piękną przyszłość, która dopiero nadejdzie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn