Apple Tarte Tatin

Apple Tarte Tatin
Apple Tarte Tatin wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 3G białka, oraz 25g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka jabłek granny smith, masła, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wielki. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tarte Tatin o smaku herbaty (Tarte Tatin Au Thé), Apple Tarte Tatin, oraz Apple Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszaj pokrojone jabłka razem z 1/2 szklanki cukru i soku z cytryny w dużej misce i odstaw na bok. Sok z cytryny doda smaku, a także zapobiegnie utlenianiu się ćwiartek jabłek. Rozpuść masło na 12-calowej nieprzywierającej żaroodpornej patelni na średnim ogniu i równomiernie posyp pozostałe 1/2 szklanki cukru na topiącym się maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść jabłka na patelni płaską stroną do dołu, zaczynając od zewnątrz i wchodząc, lekko zachodząc na siebie. Wypełnij środek pozostałymi jabłkami. Umieść patelnię na średnim ogniu na kuchence i gotuj, aż karmel równomiernie ciemnieje, 20 do 25 minut. Utrzymywanie ciepła na średnim poziomie zapewni, że karmel się nie przypali i równomiernie się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Połóż ciasto francuskie na patelni i po prostu złóż rogi, aby zmieściły się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Piec, aż skórka się wydmuchnie i będzie złotobrązowa, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Ostudź, upewniając się, że jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć. Poluzuj krawędzie nożem do masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
8
Umieść talerz lub półmisek większy niż patelnia bezpośrednio na wierzchu. Ostrożnie (ale z zapałem!) Odwróć tartę do góry nogami na talerz. Jeśli jabłka przykleją się do patelni, ostrożnie je wyjmij i odłóż z powrotem tam, gdzie należą na tarcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Ciepłą tartę podawać z lodami lub bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
GelatoGelato

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tarte Tatin. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn