Ciasto cytrynowe bez cukru
Przepis bez cukru ciasto cytrynowe można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, proszek do pieczenia, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 217 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Ciasto cytrynowe bez cukru, Ciasteczka z dyni czekoladowe z jogurtem cytrynowym {bezglutenowe i niskosłodzone}, oraz Zdrowe bezglutenowe ciasteczka z cukrem cytrynowym (wykonane bez cukru i o niskiej zawartości tłuszczu) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wysmaruj i wyłóż 1,2 litrową pergaminem do pieczenia pergaminem (Szerokość 22cm x 13cm, głębokość 7cm).
Mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i skórkę z cytryny wymieszać w dużej misce.
Jajka, olej słonecznikowy, mleko i jogurt wymieszać w osobnej misce lub dzbanku i wymieszać z mieszaniną mąki.
Łyżkę do puszki i wygładzić powierzchnię.
Natychmiast przenieść do piekarnika, piec na środkowej półce piekarnika przez 1 godzinę 1 godzinę 10 minut. Sprawdzić po 50 minutach, jeśli ciasto staje się zbyt ciemne, przykryć luźno folią.
Tuż przed końcem czasu gotowania zrób mżawkę, podgrzewając sok z cytryny i ksylitol. Mieszaj na małym ogniu, aż ksylitol się rozpuści. Gdy ciasto jest ugotowane, wyjąć je z piekarnika i zalać mżawką.
Schłodzić w puszce, zanim ją zgaśnie.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.