Alaskański halibut, łosoś i Rolada krabowa

Alaskański halibut, łosoś i Rolada krabowa
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Halibut z Alaski, Rolada z łososia i kraba może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 938 kalorii, 49g białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na $7.47 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser brie, halibut z Alaski, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami, oraz Alaskan Halibut Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pokrój halibuta i łososia na odpowiednie ciężary, przykryj każdy kawałek folią i wybijaj płaską stroną zmiękczacza do mięsa lub młotka do mięsa, do grubości 1/4 cala. W małej misce połączyć mięso krabowe, ser Brie, 1 łyżka świeżych posiekanych ziół, 1 łyżka szalotki, 1 łyżeczka mielonego czosnku i sól i pieprz, do smaku. Doprawić obie strony halibuta solą, pieprzem i świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
CrabmeatCrabmeat
HalibutHalibut
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połóż na pojedynczym kawałku plastikowej folii, dwa razy większej od kawałka ryby, miąższ w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Ułóż kawałek łososia na halibucie, bezpośrednio na środku. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
HalibutHalibut
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Rozłóż 1/4 mieszanki kraba i Brie na środku łososia. Zrób to ze wszystkimi 4 kawałkami ryby. Weź plastikową folię, na której leży ryba, i owinąć ryby w ciasną rolkę, skręcając końce, aby utworzyć "rurkę". Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
KrabKrab
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Wrzuć do miski ziemniaki, grubo posiekany czosnek, gałązki tymianku i oliwę z oliwek, aż do całkowitego pokrycia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozłóż równomiernie na patelni i piecz w piekarniku 350 stopni F przez 15 do 20 minut lub do miękkości. Podczas pieczenia ziemniaków połączyć Riesling i 2 łyżki szalotki w małym rondlu. Zmniejszyć o 3/4 na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Ubij trochę masła na raz, aż do całkowitego połączenia. Po ubiciu całego masła wyjąć z ognia i doprawić solą. Gdy ziemniaki mają około 10 minut do końca, weź roladki rybne z lodówki i pokrój każdą roladę na 3 lub 5 równych części.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Zdjąć folię po cięciu i ułożyć na dobrze nasmarowanej blasze i włożyć do piekarnika z pochrzynami. Kiedy ziemniaki są zrobione, ryby powinny być zrobione, jak również. Podczas gotowania ryb i ziemniaków, rozgrzać patelnię z 1 łyżką masła. Raz gorące, wrzucić grzyby na patelnię i podsmażyć na średnim ogniu, aż będą chrupiące i miękkie. Doprawić 1 łyżką szalotki, 1/2 łyżeczki mielonego czosnku, solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Wyjąć ziemniaki i ryby z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Umieść 3 lub 4-calowy pierścień formy w środku płyty i wypełnić prażonym yam hash, naciskając mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
PochrzynPochrzyn
12
Usuń pleśń pierścieniową.
13
Umieścić mieszaninę grzybową na wierzchu ciasta yam, pozwalając jej rozlać się lekko na bok. Weź rolki ryb i gontu z przodu i do góry ciasto yam, tworząc pewną wysokość z tyłu kawałek ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
PochrzynPochrzyn
14
Mżawka 1-uncja masła Rieslinga na przednich krawędziach plastrów ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
15
Udekorować 2 szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn