Żydowskie Ciasto Jabłkowe I
Żydowskie ciasto jabłkowe i jest bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 224 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką jabłka, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Żydowskie Ciasto Jabłkowe, Żydowskie Ciasto Jabłkowe, oraz Żydowskie Ciasto Jabłkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 10-calowa patelnia rurowa.
Połączyć zmielony cynamon i 5 łyżeczek cukru i odstawić.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i 2 szklanki cukru. Wymieszać z olejem roślinnym, ubitymi jajkami, sokiem pomarańczowym i wanilią.
Wlać 1/2 ciasta do przygotowanej patelni. Wymieszać z 1/2 pokrojonych jabłek i posypać 1/2 mieszanki cukru cynamonowego.
Na wierzch wlać pozostałą masę i ułożyć pokrojone w plasterki jabłka oraz cukier cynamonowy.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 70 do 90 minut.