Żeberka pieczone z sosem z czerwonego wina

Żeberka pieczone z sosem z czerwonego wina
Żeberko pieczone z sosem z czerwonego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 735 kalorii, 32G białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion wołowy, sól i pieprz, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, Przyprawiona pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Pieczeń wołowa z sosem pomidorowo-winnym.

Instrukcje

1
Zrobić pieczeń: dwie godziny przed gotowaniem, wyjąć mięso z lodówki i ustawić na blacie, aby doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Połączyć mąkę, suchą musztardę i cebulę w proszku i pat na pieczone. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Ułożyć pieczeń na dużej patelni, od strony kości w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Umieść kawałek cebuli na każdym rogu mięsa. Piecz mięso przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i piecz kolejne 15 minut na funt, w sumie około 1 godziny, aż termometr mięsny zarejestruje135 dla średnio rzadkich lub145 dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Wyjmij pieczeń z piekarnika na talerz, namiot luźno z folią i pozostaw na 20 do 30 minut. Temperatura wewnętrzna pieczeń wzrośnie o -15° do10, jak spoczywa. Gdy będzie gotowy do podania, przełożyć na deskę do krojenia i pokroić w grube plastry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Usuń cebulę i wszystko, ale 3 łyżki. tłuszczu z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Umieścić patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu, posypać mąką i gotować, stale ubijając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj wino i bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić sosem solą i pieprzem i dodać soki, które nagromadziły się na półmisku podczas odpoczynku mięsa. Przecedzić sosem i podawać z pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn