Żeberka pieczone z sosem z czerwonego wina
Żeberko pieczone z sosem z czerwonego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 735 kalorii, 32G białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion wołowy, sól i pieprz, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, Przyprawiona pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Pieczeń wołowa z sosem pomidorowo-winnym.
Instrukcje
Zrobić pieczeń: dwie godziny przed gotowaniem, wyjąć mięso z lodówki i ustawić na blacie, aby doprowadzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Połączyć mąkę, suchą musztardę i cebulę w proszku i pat na pieczone. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć pieczeń na dużej patelni, od strony kości w dół.
Umieść kawałek cebuli na każdym rogu mięsa. Piecz mięso przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i piecz kolejne 15 minut na funt, w sumie około 1 godziny, aż termometr mięsny zarejestruje135 dla średnio rzadkich lub145 dla średnich.
Wyjmij pieczeń z piekarnika na talerz, namiot luźno z folią i pozostaw na 20 do 30 minut. Temperatura wewnętrzna pieczeń wzrośnie o -15° do10, jak spoczywa. Gdy będzie gotowy do podania, przełożyć na deskę do krojenia i pokroić w grube plastry.
Usuń cebulę i wszystko, ale 3 łyżki. tłuszczu z patelni.
Umieścić patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu, posypać mąką i gotować, stale ubijając, przez 2 minuty.
Dodaj wino i bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić sosem solą i pieprzem i dodać soki, które nagromadziły się na półmisku podczas odpoczynku mięsa. Przecedzić sosem i podawać z pieczeniem.