Świąteczne torebki z cukierkami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, świąteczne torebki z cukierkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 2953 kalorii, 16 g białka i 68 g tłuszczu każda. Za 4,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne na Święta Bożego Narodzenia. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, masło, woskowany papier posmarowany masłem i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co nie jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Świąteczne ciasteczka z cukierkami, Świąteczne chrupiące cukierki i Świąteczne krakersy.
Instrukcje
Karmelki: Linia 9-calowa. kwadratowa patelnia z folią aluminiową. Folię posmaruj 1 łyżeczką masła.
W ciężkim rondlu wymieszaj brązowy cukier, syrop kukurydziany, mleko i resztę masła. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotuj, aż termometr cukierniczy wskaże 248° (stadium twardej kuli), ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z wanilią.
Wlać karmel do przygotowanej formy i pozostawić do ostygnięcia.
Pociąć na 1-calowe. kwadraty. Karmelki zawiń pojedynczo w folię cukierkową lub woskowany papier posmarowany masłem, skręcając końce.
Cięcie 1-calowe. z góry otwartego końca każdej papierowej torby. Odłóż torby na bok.
Polewę z cukierka połamać na kawałki.
Umieść 4 uncje. w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej.
Ogrzewać przy mocy 70% przez 45 sekund, następnie wymieszać. Kuchenkę mikrofalową w odstępach od 10 do 20 sekund lub do momentu stopienia. Mieszaj, aż będzie gładkie.
Wlać stopioną powłokę do jednej papierowej torby. Obróć torebkę, aby całkowicie pokryć jej dno i boki. Za pomocą pędzla do ciasta równomiernie rozprowadź powłokę wewnątrz torebki. Otwórz torebkę wykałaczkami.
Rozpuść 4 uncje. dodatkowej polewy do cukierka zgodnie z zaleceniami. Powtórzyć proces powlekania z drugim workiem. Worki przechowywać w lodówce przez 5-7 minut lub do momentu stwardnienia powłoki.
Rozpuść pozostałą powłokę i równomiernie posmaruj nią powłokę na torebkach. Torebki przechowuj w lodówce 5-7 minut dłużej lub do momentu stwardnienia.
Oderwij i wyrzuć papierowe torby. Wypełnij torebki cukierków karmelkami.