Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym
Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu na danie główne. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest przyniesiony przez Bon Appetit. Jeśli masz grubą sól koszerną, filet z łososia, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Łosoś z sezamem i smakiem pomarańczowo-imbirowym, Kanapki z łososiem wędzonym z imbirem, oraz Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać; przenieść do szklanego naczynia do pieczenia 13x9x2-calowego.
Łososia, skórkę do góry, umieścić w mieszaninie soku pomarańczowego; przykryć plastikiem i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 4 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej 30 minut przed gotowaniem.Używając małego ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski.
W średniej misce wymieszać czerwoną paprykę i kolejne 7 składników. Fold w zarezerwowanych segmentach pomarańczowych i wszelkich zgromadzonych soków. DO AHEAD można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.Rozgrzej piekarnik do 232°. linia obramowana blachą do pieczenia z folią; obficie szczotkować olejem roślinnym.
Umieść rybę, skórkę od strony dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż ryba jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 20 protokół. Używając dużej szpatułki, delikatnie poluzuj łososia z folii. Używając folii jako pomocy, ostrożnie wyciągnij łososia z blachy i pozwól, aby łosoś przesunął się z folii na talerz. Kopiec pomarańczy rozkoszować środek ryby, posypać sezamem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.