Łosoś pieczony na patelni

Łosoś pieczony na patelni
Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 721 kalorii. Na $7.94 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, łosoś, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety z łososia marynować, skórką do góry, w małym naczyniu przez 30 minut w przyprawie do steków Dales. Po 30 minutach zacznij podgrzewać patelnię wystarczająco dużą dla filetów na dużym ogniu.Doprawić filety przyprawą do steków McCormicks Grill Mates. Gdy patelnia się nagrzeje, dodać masło i oliwę z oliwek na patelni i niech się nagrzeje. Zmniejsz ciepło do średnio wysokiego, a następnie dodaj filety, skórkę w dół. Gotować, aż skóra będzie dobrze rumiana, a dolna połowa filetów stanie się nieprzezroczysta, około 5 minut. Obróć filety i gotuj kolejne 3-5 mins.At ten punkt (zaraz po przewróceniu) skóra powinna być bardzo łatwa do usunięcia za pomocą widelca i noża. Łososia obrócić i na krótko podsmażyć (1-2 min) lub do momentu osiągnięcia pożądanej doness. Po zakończeniu ryby powinny nadal wykazywać ślady jasnego pomarańczu, gdy zaglądasz do filetu końcówką noża do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do StekówPrzyprawa Do Steków
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia52
Magazyn