Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym
Łosoś nad kremowym porem z sosem maślanym jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1818 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 14,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wino, pieprz, jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Pory Śmietankowe, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
(i Tylko Porcje)
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososia
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Masło Jabłkowe
Tymianek Cytrynowy
(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
10
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
(i Tylko Porcje)
13
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososia
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
16
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Masło Jabłkowe
Tymianek Cytrynowy
(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.