Łosoś grillowany ze świeżymi pomidorami-Chutney pomarańczowy

Łosoś grillowany ze świeżymi pomidorami-Chutney pomarańczowy
Łosoś Grillowany z ziołami ze świeżym pomidorowo-pomarańczowym Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 603 kalorie, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.03 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomarańcze do pępka, sok z pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Gotowany Gardłosz Pomarańczowy w sosie pomidorowo-ziołowym, Świeży Chutney pomarańczowo-jabłkowy, oraz Chutney ze świeżych pomidorów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posmaruj ruszty grillowe lekko olejem z krokosza barwierskiego. Przygotować bardzo gorący ogień w grillu gazowym lub węglowym.Ogień powinien być jaskrawoczerwony i płonący. Przetrzyj tarki pokrojoną stroną ziemniaka russet (skrobia z ziemniaka zapobiega przywieraniu ryby). (Uwaga: w razie potrzeby można użyć patelni grillowej zamiast grilla na świeżym powietrzu, chociaż smak nie będzie taki sam.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
Olej Z Krokosza BarwierskiegoOlej Z Krokosza Barwierskiego
ZiemniakZiemniak
SkrobiaSkrobia
RybyRyby
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Ułóż łososia na kawałku wytrzymałej folii aluminiowej, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Skrop sok pomarańczowy na stronie miąższu łososia. Równomiernie wymieszać z oliwą z oliwek, bazylią, koperkiem, solą i pieprzem. Lekko wcisnąć liście zioła w ciało, aby przylegały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
łosośłosoś
BazyliaBazylia
KoperKoper
SólSól
4
Ułóż mięso łososia bokiem do dołu (Skórka do góry) na grillu (zarezerwuj folię) i gotuj od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Odwróć łososia i umieść go od strony skóry na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Łososia polać pozostałym sokiem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
łosośłosoś
7
Włożyć łososia do folii na ruszcie nad ogniem i gotować odkryte 8 do 10 minut dłużej, aż ryba zacznie się łuszczyć, ale nadal jest trochę mięsisty w środku. (Uwaga: ryba będzie nadal gotować w miarę odpoczynku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Wyjąć z grilla i pozostawić do odpoczynku, luźno przykryte, na 3 do 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Usunąć skórę i wyrzucić.
10
Przełożyć rybę na talerz lub podawać porcje na poszczególnych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
11
Podawać natychmiast, posypane chutney i świeże liście ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
12
Chutney Ze Świeżych Pomidorów I Pomarańczy
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
PomarańczowyPomarańczowy
PomidorPomidor
13
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wymieszać żółte pomidory gruszkowe i czerwone pomidory winogronowe z 2 łyżkami oliwy z oliwek i octu, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WinogronowyPomidor Winogronowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
OcetOcet
GruszkaGruszka
15
Rozprowadzić w jednej warstwie na patelni i umieścić w piekarniku do pieczenia około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i umieść skórkę w misce. Przyciąć skórkę i biały rdzeń z pomarańczy i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Pomarańcze pokroić na sekcje i dodać je do miski ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
Dodaj pomidory, szalotki, imbir i pozostałą oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, jalapeño, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego, ziarna pieprzu, bazylia, sól i pieprz w misce i wymieszać dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do momentu użycia lub do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PieprzPieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
ImbirImbir
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
20
Smak
21
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn