Łosoś "bulgogi" z Bok Choy i pieczarkami

Łosoś
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia "bulgogi" z Bok Choy i grzybami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.62 za porcję. Ten przepis z Bon Appetit ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz filety z łososia, sos sojowy, grzyby shiitake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś "Bulgogi" z Bok Choy i pieczarkami, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn