Zwiędły szpinak czosnkowy
Zwiędły szpinak czosnkowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis serwuje 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 70 kalorii, 3 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką szpinak, rosół z kurczaka, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Więdnięty szpinak z sezamem, czosnkiem, Więdnięty szpinak z gałką muszkatołową i czosnkiem oraz Pieczeń wieprzowa z czosnkiem i ziołami z ziemniakami, więdniętym szpinakiem i chłodzącym kremem ogórkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier, bulion, sos sojowy i olej sezamowy, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
Na małej patelni podsmaż czosnek na oleju rzepakowym przez 1 minutę. Wymieszaj bulion i dodaj do patelni. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje.
Dodaj szpinak; gotować i mieszać przez 2 minuty lub tylko do momentu, aż szpinak zwiędnie i pokryje się sosem.