Zupa Z Makaronem Wonton
Przepis na zupę z makaronem Wonton jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie super bezmleczny i pescatarian opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 700 kalorii, 38g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 34 powiedziałby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka selera, białka jajka, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 88%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Z Makaronem Wonton, Zupa Z Makaronem Wonton, oraz Zupa Z Makaronem Wonton.
Instrukcje
Umieść krewetki w robocie kuchennym i kilka razy pulsuj, aby grubo posiekać.
Połącz seler, 1 łyżkę zielonej cebuli, białko jajka, olej sezamowy, sól i 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej z krewetkami i jeszcze kilka razy wymieszaj, aby uzyskać grubą pastę.
Przenieś mieszaninę do miski i energicznie mieszaj, aż stanie się elastyczna.
Połóż opakowania wonton na płaskiej powierzchni i umieść niewielką łyżeczkę mieszanki krewetek na środku każdego opakowania.
Połącz pozostałą 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej z 2 łyżkami wody, aby uzyskać pastę. Pojedynczo posmaruj pastę ze skrobi kukurydzianej wokół krawędzi opakowania wonton i złóż opakowanie na pół, aby utworzyć półkole, dociskając krawędzie do siebie, aby uszczelnić. Następnie trzymając wonton zakrzywioną krawędzią skierowaną od siebie, połącz końcówki prostej krawędzi i uszczelnij większą ilością pasty ze skrobi kukurydzianej. Powtórz z pozostałymi wontonami.
Zagotuj duży garnek wody i gotuj makaron we wrzącej wodzie do al dente, 8 do 10 minut.
Odcedź i podziel między 4 miski do serwowania.
W międzyczasie zagotuj bulion z kurczaka na średnim ogniu.
Zagotuj kolejny duży garnek wody i wrzuć wontony do wrzącej wody. Kiedy wontony wynurzą się na powierzchnię, gotuj je o minutę dłużej.
Wyjmij łyżką cedzakową po zakończeniu gotowania i podziel je między 4 miski.
Wlej gorący bulion z kurczaka na wontony i makaron w miseczkach i udekoruj pozostałą posiekaną zieloną cebulką do podania.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatycki działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować S. A. Prum Essence Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
S. A. Prum Essence Riesling
Bladozłoty kolor. Aromatyczny, z zapachami moreli i brzoskwini. Wytrawny ze świeżymi owocowymi smakami doskonale zbalansowany pikantną kwasowością i mineralnym charakterem.Ciesz się samodzielnie lub z szeroką gamą lightapetizerów i dań z owoców morza.