Zupa z gołębi (lub Cornish Game Hen): Sopa Coada
Zupa Pigeon (lub Cornish Game Hen): Sopa Coada może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1982 kalorie, 135g białka, oraz 128 g tłuszczu każdy. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pastę pomidorową, łodygi pietruszki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest idealny do Jesień. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sancocho o Sopa de Guandú (zupa Kolumbijska z groszkiem gołębi), Cornish Game Hen Soup, oraz Cornish Game Hen Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie kawałki gołębi w 1 warstwie, podgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu, aż się spieni i ustąpi i dodać cebulę, seler i marchew. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie i rumiane, o 5 protokół.
Dodać kawałki gołębi i gotować na dużym ogniu, aż mięso jest ładnie rumiane, o 10 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy wino. Gotować na dużym ogniu, aż wino całkowicie odparuje, następnie dodać trochę bulionu z kurczaka i gotować na średnim ogniu. W międzyczasie kromki chleba posmarować pozostałymi 2 łyżkami masła.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Usuń kawałki gołębi z garnka i usuń wszystkie kości. Mięso rozdrobnić i dodać zarezerwowane wątróbki i 1 litr bulionu. Namoczyć 2 kromki chleba w bulionie i ułożyć je wzdłuż dna zapiekanki.
Posypać serem i dodać mięso, wątróbkę i mieszaninę wywaru. Powtórz z pozostałym chlebem, 2 kromki na raz, serem i mieszaniną mięsa. Wierzchnia warstwa powinna być serem.
Umieść zapiekankę w piekarniku i gotuj przez około 1 godzinę, dodając 1/4 szklanki pozostałego wywaru z kurczaka co 15 do 20 minut.
Podawać w miseczkach z dodatkiem startego sera.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 6 ćwiartek wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.